Sugen på jakthund?

Då vet jag precis var och hos vem du ska leta.

Platsen är här.

SUCH SJCH Skarinarnas Zazoo

Du ska leta efter en parning mellan SUCH SJCH Skarinarnas Zazoo och SUCH SJCH Vildskinnets Cherion. Där finns det ett fåtal valpar kvar att välja bland. Skynda skynda!

Söker du en parning efter riktigt bra jakthundar och dessutom en uppfödare som ställer upp och hjälper till i vått och torrt så hittar du allt hos denne man:

Didrik Skarin

Jag har själv haft förmånen att lära känna honom, en riktigt härlig människa som inte "bara" pratar hund. Han har hjälpt och hjälper mig massor.

Jag hade en dröm som han såg till att förverkliga tillsammans med sin hund Zazoo. Ni som är trogna läsare vet hur skeptisk jag är till skogsjakt över stående fågelhund. Jag känner mig långt ifrån hemma med den och är ytterst tveksam till om den verkligen fungerar. Det är många som säger både det ena och det andra, men ingen kan visa hur det går till. Då tror man ju tillslut att allt bara är snack.

I höstas fick jag följa med Didrik på jakt i Arvidsjaurskogarna. En riktig situation med fällning och apport var vad jag ville se. Zazoo som är en hund med fart och stil bjöd på mycket spänning under dagen.

Skarinarnas Zazoo står för tjäder och Didrik smyger upp på ståndet.

Visst blev min önskan uppfylld. Stånd på fågel, fällning och apport. Som bonus på godbiten bjöd Zazoo på flera rapporteringar. Jättekul att se att det fungerar och att det finns någon som kan besvisa att man jagar över hunden och inte ägnar sig åt sk indianjakt där hunden i bästa fall hinner se det som händer. Sorry alla riktiga skogsfågeljägare, men jag vet inte bättre och skulle mer än gärna lära mig hur ni gör.

Zazoo apporterar tjäderhöna efter snyggt fågelarbete inklusive rapportering.

Tyvärr är min kunskap fortfarande bristfällig och fågeltillgången på hemmaplan för dålig för att jag ska ha några stora förhoppningar till skogen. Kommande höst ska jag till stor del vara mamma. Den lilla tid som blir över ska jag försöka ägna mig till hundårets mål, att få ut första championatet på Gira - SUCH. För detta krävs ett förstapris i ökl. Detta kommer jag att försöka ta på fjället och ripa. Jag kan inte säga att jag behärskar den jakten heller, men jag vet var jag hittar fåglarna som är en förutsättning till givande situationer.

Husse och hund tar en njutbar paus i solen vid öppen eld.

En bra jägarkompis på många sätt!

<<< Tillbaka