Ripjakt premiären 25-26 augusti 2007

Suppet tillhör ett av mina favoritområden när det gäller jakt både sommar och vinter.

Lördagen såg ut så här med lågt tak, regn och mycket rovfågel. På bilden syns en av de två fjällvråkar vi såg. Även två kungsörnar och ett antal jaktfalkar visade sig under helgen. Som tur är finns det mycket sork och lämmel i år så att riporna inte utgör det enda bytet.

Trots uselt väder med horisontellt regn lyckades hannapanna skjuta sin första ripa som "riktig" jägare. Eftersom unga Gira blivit sjuk i kennelhosta blev gamla Atlas intensivdrillad på våra fasaner och rappisar ca två veckor innan jakten. Detta gav resultat. Atlas står för fågel, är lugn i flog och apporterar varm ripa helt felfritt. Pricken över i:et är att jag nu har en bössa som passar så jag träffar det jag skjuter på. Det kan inte bli bättre! =Glädjetårar

En liten troféblid på min första ripa.

Vi övernattade på kalfjället i denna underbara stuga. Det var ovärderligt med värme och torkmöjligheter. Allt var blött. 

Puss kallar jag denna blid. Visst är den underbar? Mina två kära hundar poserar med hannapannas två ripor från premiärdagen.

Söndagen bjöd på bättre väder och mer fågel. Här står Atlas för fågel.

Atlas står fokuserat för fågel. Han står så fast att jag till och med har tid att ta fram kameran och fota innan jag gör mig redo för skott.

Atlas står för fågel igen. Snyggt! Känner ni inte suget i bilden? Du smyger upp i position redo för skott, kommenderar "ja", vita vingar i luften och PANG PANG...dubblé... ;-)

Atlas hade inte apporterat varm ripa innan denna helg. När jag fällde den första gjorde jag precis som vi tränat på kall fågel och skickade honom på apport. Jag kan säga att det var äkta sann glädje när han stolt och med viftande svans kom fram till mig och formligen bjöd mig fågeln. Han apporterade sedan alla fåglar vi fällde.

Här är en riktig trapper med ripor hängandes vi höften... ;-)

Lite otydlig bild men här har ni söndagens resultat. Inte har jag fyllt min kvot på åtta ripor, men jag är helnöjd att min gamla hund äntligen fungerar på fågel och att jag träffar när jag skjuter. Till detta kommer trevligt sällskap, underbar utsikt och mysiga stunder med god mat och dryck framför brasan. Livet på en pinne!

<<<  Tillbaka