Hundar

Hundsidan

Vorsteh & Jämthund

 

Vi jagar mest med våra hundar och meriterar de vi tror har ett avelsvärde. Hundarna är våra familjemedlemmar och umgås tillsammans med oss inne i huset eller fritt på gården. När vi jobbar är de tillsammans i hundgård under dagtid, men oftast är det någon av oss som jobbar hemifrån.

 

Vorsteh är en allsidig hund med breda arbetsområden. Den fungerar främst som stående fågelhund och apportör på land och i vatten samt som eftersökshund. Rasen hör till gruppen kontinentala stående fågelhundar till skillnad från brittiska stående fågelhundar, vilka främst representeras av pointer och setter. Inom gruppen kontinentala stående fågelhundar finns korthårig vorsteh, strävhårig vorsteh, långhårig vorsteh, münsterländer och ungersk vizsla. Vortsehn är mångsidigt användbar jakthund som skall besitta alla nödvändiga egenskaper för att kunna arbeta på fält, fjäll, i skog och vatten både före och efter skott.

 

 

 

 

Jämthunden är en ståndhund som skall skälla ståndskall på vilt som stannar och försvarar sig. Den skall arbeta lugnt och klokt så att den lockar viltet att stanna så att hundföraren kan skjuta viltet på ståndskall i den såt som jagas. Rasen är i första hand avlad till att jaga älg, men kan även användas till jakt på vildsvin, björn, grävling, kronhjort och lo.

 

Kontakta oss

Hanna Holmberg

Skansnäs 140

924 94 Sorsele

+46706357821

[email protected]

Hitta hit

Vi finns drygt 40 km väster om Sorsele

uppstöms på södra sidan Vindelälven

Karta hittar ni här.

 

© Hanna Holmberg Glesbygdens Kennel 2014 ff