I sälla jaktmarker

Nissas Kaveri S35666/2003

Jagar i bästa älgland fr om 2020-08-28

 

Kaveri var en jämthund som kom från Nissas Kennel i Munsala, Finland. Kaveri är finska och betyder kompis. Efter en något försiktig start på sin jaktliga karriär utvecklades Kaveri till en suverän älghund som förvånade den jagktdag han inte bjöd på spänning. Trots stora marker och glest med älg så letade han reda på älgen med sitt kraktersitiska sökmönster som vi upptäckte när elektroniska hjälpmedel införskaffades. Då gps:en visade en speciell buktning så visste man "snart är det ståndskall". Han var en glad, tillgiven och snäll familjemedlem under årets alla dagar.

Vindvinets Atlas S21297/2002

Jagar i de bästa ripmarker fr om 2021-03-19

 

Atlas var en korthårig vorsteh som kom från Vindvinets kennel i Holmsund. Han började efter intensiv träning på rapphöns fungera på fågel, endast 5 och ett halft år gammal. Bättre sent än aldrig. Han stod stramt för fågel med sin karaktäristiskt darrande svans. Avancen var obefintlig, men var helt lugn i skott och flog. Apporteringen var outstanding. Hans sök var varierande i sin kvalitet, men lustigt nog var det alltid han som fann fågel - i hårt tryck eller på vingar. Han var vår första vorsteh och nådde en ålder på ganska exakt tio år där han fick vika in årorna pga sjukdom. Han var vår gamla trotjänare och även den som var alltings början. Se bilder från premiärjakten 2007 här.

Rickardssons Texas S/2005

Jagar i de bästa ripmarker fr om 2020-11-04

 

Texas hade arbetsnamnet Copco. Detta var en hund med stor personlighet och vissa egenskaper som inte kan accepteras hos en familjemedlem. Han var en naturlig apportör och hade en fantastisk päls. Mentaliteten var inte den bästa med vaktande och aggressiva tendenser. Efter att ha tagit hjälp av en känd och duktig dressör så blev han väldigt lydig, men dessväre (och såklart) kvarstod hans instabila mentalitet. Han fick avsluta sina dagar endast 1,5 år gammal. Trots allt ett känslosamt beslut, men jag ångrar mig inte en dag.

Kontakta oss

Hanna Holmberg

Skansnäs 140

924 94 Sorsele

+46706357821

[email protected]

Hitta hit

Vi finns drygt 40 km väster om Sorsele

uppstöms på södra sidan Vindelälven

Karta hittar ni här.

 

© Hanna Holmberg Glesbygdens Kennel 2014 ff