thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Hufvudstaden

Blogg 2009Posted by Hanna Wed, May 27, 2021 23:21:33

Jobba sova jobba sova och jobba lite till...

Vi kom hem halv elva på måndag kväll. Sedan har jag jobbat hela tisdag och nu onsdag både dag och kväll. Av någon anledning bokade jag in elevsamtal för betyg och bedömning denna vecka. Korkskalle! Kanske är det därför jag är lycklig, jag flyter åtminstone :-)

Var krafterna kommer ifrån begriper inte jag heller.

Att kunna flyta kan ju vara bra med tanke på min senaste investering...

Det blev en kajak K1 Gulfspirit. Rundbottnat skrov, snabb och livlig, kursstabil. Passar nybörjare eller den mer paddelvane, från medelstor till stor. Längd 520 cm, bredd 56 cm och vikt 24 kg. Något som passar mig, eller hur?!

Det skulle ju bli sommarvärme till helgen. Då lär jag ta premiärturen i Storvindeln. Eskimåvändningen kan jag inte ännu, men tydligen skulle inte kapellet vara så svårt att få loss under vatten och på ett naffs glider man ur sittbrunnen. Jag får nog hålla mig nära stranden så att inte pockis blir för kall. Att ta sig upp igen från vattenposition är nog inte att tänka på...smidig som man är.

Jag återkommer med lite bilder.

På tal om vatten...

Stockholms skärgård bjöd på regn och rusk. Trist kan man tycka, men utan regnet hade vi nog inte haft någon vind att tala om. Vem kan segla förutan vind?

Albin vid rodret på väg ut för att hissa segel. Vi fick köra båten helt själva under ledning av skepparen.

Vid krysseglingen hem i motvind kunde det luta ordentligt. Det var bara att hålla i sig.

Vi lämnade hamnen kring tio och återvände nöjda och glada klockan fyra. Jag kan varmt rekommendera detta företag Team Sailing. Ägaren Claes Nyström var vår skeppare. Det var vi tre som delade dagen tillsammans. Vi gör gärna om det!

I Stockholm var det grönt och skönt. Hägg, syren och äppelträd var i full blom. Det luktade himmelskt.

En glass i gamla stan...

...och en piffande Perelli på Bert Karlsson på det gjorde allt till en toppenhelg.

Sist men inte minst ett stort TACK till de som lånade ut sin lägenhet till oss.

Vi bodde kungligt!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.