thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Bygga bo

Blogg 2009Posted by Hanna Sun, February 08, 2021 16:33:16

Jag har hört att man får "byggabo" känslor när man väntar smått. För oss är det mer eller mindre ett normaltillstånd. Men faktum är att det inte varit så här roligt på länge.

Hela vardagsrummet inplastat och redo för målarfärg. Tro det eller ej men förberedelser är a och o när det gäller att spara tid vid målning.

Där snickaren fela får målaren hela. Latexfog är en bra kompis när man målar.

Måla tak och lägga nytt golv hade vi tänkt göra redan förra vintern, men en hannapanna på kryckor sköt fram göromålet ett år. Nu är det gjort och jag har fått ett nytt hem. Det gick till och med en vecka snabbare än planerat. Då kunde vi kosta på oss en resa ner till Lycksele och äta god middag med vänner samt gå på konsert.

Helt plötsligt är stugkänslan borta och furumöblerna kommer snart att vara ett minne blott. Det ena leder till det andra. Istället för bloggande har jag tillbringat kvällarna i garaget men penseln i högsta hugg över hyllor, kökssoffor och diverse småmöbler.

Så var det dags för golvet. Vårt val föll på Alloc, rökt ek. Några vänner till oss har lagt in samma golv för några år sedan. Vi har sett det, gått på det och dessutom är det vorstehprövat. Kan inte bli annat än bra.

Vi har fått alla möbler vi har förutom ett par garderober och toainredningen. Jag har tacksamt tagit emot och aldrig varit direkt kräsen, men det har varit en enda stor kompott av stilar från de senaste decennierna. Nu är det dags att inverstera. En ny soffa har jag hittat på Blocket, ett nytt begagnat vitt köksbord ska fraktas från Vännäs och sängen blir mest troligt från Jysk. Eftersom detta inte blir i dyraste laget kan man kosta på en lite exklusivare hallmöbel från Mio. Det kommer att bli toppen!

Och visst blev golvet bra! Hundarna har även fått en stationär och fastskruvad hundbädd. Inte en dag för tidigt. Jag är less på biabäddar som åker runt runt på golvet.

Till råga på allt har jag till och med blivit sugen på att köpa nya gardiner. Detta har inte hänt på de senaste tre åren. Så visst måste även jag drabbats av fixa-dona-innan-lilla-knytet-kommer-syndromet.

Och inte slutar vi nu. Nä skötbordet måste ju rymmas i vår lilla toalett. Därför är det hög tid att inreda tvättstugan och flytta ut tvättmaskinen.

Dags för lilltoan. Förutom tvättmaskin ska tvättstugan även innehålla toalett och dusch. När man är många personer är det bra med dubbel uppsättning inom lämpligt avstånd.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by LinjalenAnna Thu, February 12, 2021 08:32:39

Jo, jag vill göra som dig. Ta en sak i taget (fast oftast blir det minst två) och nu hägrar Öppet spår till helgen. Jag har fokus på det just nu. Sedan ska Kalla jagas in och det kan ju ta både tid och kraft. Och så är man ju livrädd att boka in en helg som krockar med allt annat som händer fram i vår...

Posted by Hanna Tue, February 10, 2021 19:04:21

Japp, det är mestadels därför...fast i och för sig...man skjuter ju inte med magen :-)

Sedan har jag även en äkta hälft som fyller 30 i maj. Man behöver kanske inte köra slut på sig i förtid innan man vet hur mycket kraft man behöver mot slutet. Trots detta har jag redan hunnit dubbelboka födelsedagshelgen med en utställning. Hmm...hur ska jag kunna välja :-)

Hur går det för dig med planerna...om skyttekurs alltså?

Posted by LinjalenAnna Tue, February 10, 2021 07:51:30

Men alltså NU fattar jag! Alltså varför det inte blir nån skyttekurs hos dig....grattis, grattis, grattis - det här var roligt för er!