thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Tjolahoppsansa

Blogg 2010Posted by Hanna Mon, March 22, 2021 22:10:21

Jag har funderat lite hit och dit på hur jag ska lägga upp min hemsida och mina två bloggar. Vad ska jag skriva vart?

Ska jag verkligen ha lösen på familjebloggen? Vad tycker du som läsare om lösen? Det skulle vara intressant att veta.

Speciellt mitt lilla barns integritet ligger i mina händer som förälder att vårda. Han tar stor del av min tankeverksamhet och min vardag. Är det rätt att lägga ut bilder och information om honom?

Är det inte det minsta jag kan begära, att mina läsare kan säga vilka de är så jag vet till vilka jag skriver?

Med ca 100-150 unika besökare varje dag (ganska mycket för en liten privat blogg som min) blev jag nyfiken att ta reda på lite mer om hur alla hittar till min plats på nätet. Det var både och, den information jag fick fram.

De allra flesta känner till adressen. Sedan finns det ett antal hundra varje månad som hittar den via andra. I min domäns statistik kan jag se från vilken plats man hittar min sida. Jag kan även gå in på sökvägen och se den sida man var på innan min sida.

Jag ser att jag har ett antal utländska besökare. Mina sidor översätts till engelska, finska, rysska och italienska. Ett antal har kommit till min sida via olika forum där deltagare tipsat om något läsvärt. Det är ju kul. Ytterligare ett antal hittar via bildsök på Google. Detta är bara några exempel.

Sedan kommer en grupp mer suspekta sidor. Hur läsare kan hitta till min sida via dem är för mig en gåta???

Jag har hittat en del av mina bilder på platser som jag inte begriper mig på. Några av dem tar jag helt avstånd ifrån. Det känns olustigt. På sådana platser vill jag inte hitta någon som jag fotograferat och speciellt inte mitt barn. Med den bakgrunden känns det helt rätt med lösen på familjebloggen. Jag kommer nog också att justera hemsidan en aning och tänka annars i fortsättningen.

Denna blogg finns på bloggportalen.se. Det är en plats där man kan söka bloggar efter sitt intresse. Jag vill gärna dela med mig av tankar och funderingar. Vill jag det bör jag även kunna hittas på dessa platser. Valet att finnas med på bloggportalen talar mot det jag skrivit ovan. Som ni kanske förstår är jag tvetydig i frågan.

Tittar man vilka sökvägar besökare på bloggportalen använt för att hitta bloggar (typ tio i topp), blir jag konfunderad??? Eller hur tänker du när du ser denna lista?

1. sex

2. sexstory

3. topless

4. sperma

5. bröst

6. alabama

7. omtvserier.se

8. omtvserie

Går jag sedan in och tittar på mest besökta bloggar blir jag lika konfunderad. Du får göra din egen bedömning. Min bedömning är att det jag gillar att läsa verkar skilja sig från flertalet människors, om man ser till antalet besökare. Om det nu är antalet som ska värderas???

Jag hoppas och tror att vi människor är kloka och strävar efter att leva sunt.

Vad är det då som är klokt och sunt?

Ja, den frågan bör vi nog ställa oss och tänka över var och en. Det finns mycket som går att missbrukas. Det jag vet är att jag och mitt bloggande inte trivs i topplistan ovan. Min kategori platsar inte heller bland Sveriges mest besökta bloggar. Det är inte heller min strävan.

Min strävan är att kanske kunna ge något annat än sex, mode och pengar. För visst finns det mer i livet än det?

En av de fiffigaste liknelser som skrivits till mig av en läsare är denna:

Du är som en vuxen Pippi Långstrump. Du tar dig för och ger dig på sånt som du egentligen kanske inte behärskar men precis som du säger - vad kan gå fel ? Du är inte feg att prova på nya saker och du klarar mycket själv även om du har stöd från andra håll. Du är inte rädd för att be om hjälp och du talar om vad du tycker och tänker. Du står för dina åsikter och kan argumentera om varför. Du bryr dig inte om vad andra tycker om det du gör men du verkar bry dig om andra- både människor och djur. Det känns som att du är en stark tjej, en bra förebild för andra tjejer och det finns inte gott om "Pippi Långstrump" förebilder här i världen då det mesta i veckotidningarna går ut på att vara snyggast och rikast - typ.

TACK!

Det är väl en strävan om nåt?!

Här kommer Pippi Långstrump

tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa.

Här kommer Pippi Långstrump

ja, här kommer faktiskt jag.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Wed, March 31, 2021 12:17:15

Hehe tack ska du ha!

Ok, tryggt att veta att jag inte riskerar terrorstämpel!
Jag är imponerad av att du lyckas hålla flera bloggar igång samtidigt!

Posted by Hanna Wed, March 31, 2021 09:57:40

:-) Ja du är bara för härlig! Eftersom jag även vet hur du är live så ska jag meddela att din härlighet och ditt uppfriskande tokiga genomsyras i hela din blogg.

Jag har ingen koll på hur ofta mina vänner (som de heter i bloggen) tittar in. Det enda jag kan se är senaste inloggningen. Det är bara du loggar på så mycket du vill.

Posted by Linda (tashmiras.blogg.se) Wed, March 31, 2021 09:49:08

Hej igen!
Min första tanke blev genast: "Men vad är då meningen med lösenordsskyddad om alla får tillgång?" Men så kom din motivering och jag förstår och gillar den! Man slipper inte undan den hela anonyma möjligheten till åtkomst, och för en sådan som mig som har en förmåga att kolla en blogg femtioelva gånger per dag efter nya uppdateringar, skulle oroa sig för trakasseringsindikationer i besöksstatistiken :o)

Men jag tar gärna del av din välskrivna blogg och ska försöka lägga band på antalet inloggningar. Men ju mer intressant jag finner en blogg, desto oftare kollar jag efter nya inlägg! :o) Plus det faktum att jag inte har så mycket att göra på jobbet ibland! Sssch!

Posted by Hanna Tue, March 30, 2021 22:11:29

Till Linda

Tack för dina kloka ord och att du tar dig tid och kommenterar. Det uppskattas!

Jag är också kluven till lösenordsskyddade bloggar. På startsidan på min hemsida, som länkar vidare till Familjebloggen, har jag förtydligat att alla är välkommen in i bloggen. Då menar jag alla. Ingen förvägras.

Man måste ju inte läsa familjebloggen. Trivs man som läsare med anonymiteten så får man det. På min domän finns det massor att läsa och titta på ändå både på hannapanna-bloggen och på hemsidan. Det finns ju dessutom en uppsjö av intressanta och superbra bloggar. Som din tex.

En blogg med lösen är ett försök. Familjebloggens läsare ger mig mer konkret feedback än vad denna blogg gett. Läsarna är kända för mig, men anonyma inför varandra. Än så länge är upplevelsen av lösen enbart positiv. Vi får väl se hur det känns vid årets slut.

Precis som du skriver så kan saker ändras både hit och dit, fram och tillbaka, under årens lopp. Det viktiga är väl att man trivs och känner sig säker med det man gör där och då. Tack för att du delar med dig. Du är välkommen in i familjebloggen om du vill. Bara att skicka ett mail.

Posted by Hanna Tue, March 30, 2021 21:53:49

Till systeryster

Ja, jag ska ta mig an albumet inom en snar framtid när vårvädret lyser med sin frånvaro. Jag tar till mig det du skriver. Familjebloggen kommer jag att utvärdera till nästa årskrönika. Det behövs lite tid för att man ska veta hur det känns.

Posted by Linda Tue, March 30, 2021 16:40:13

Jag är lite kluven till lösenordsskyddad blogg. Jag förstår tanken och meningen bakom, men anser också att det beror mycket på vilket mål man har med sin blogg. Jag vill minnas i något inlägg du hade där du också funderade på lösenordsskydd för att utestänga en del i din bekantskapskrets. Blir inte det ganska uppenbart vilka dessa är då de ber och förvägras ett lösenord? Har man inga problem att ta en eventuell argumentation med denna om "varför får hon men inte jag...", så är det ju inga problem. En läsare kan också tveka att be om ett lösenord, dels för att det faktiskt är många som trivs med anonymiteten trots att de har hur ärliga avsikter som helst, men också för osäkerheten och funderingarna som kan följa på "tänk om jag nekas?" Det är väl egentligen den "enda" problematiken jag kan finna med lösenord så här spontant :o)

Jag tror man får fundera på vad man egentligen vill med sin blogg. Vilket syfte och vilken målgrupp är den till för? Om det bara handlar om egna tankar och reflektioner kan man ju lika väl skriva ett eget worddokument, eller traditionell dagboksform med papper och penna, helt frånskild noll-ettornas värld. Men eftersom jag själv bloggar i dagboksform utan lösenord, så finner jag en form av bekräftelse som jag tror många andra också söker i den enkla vetskapen att andra kan se och läsa det jag skriver. Och naturligtvis känns det bättre om det jag skriver också genererar tankar och feedback från läsare.

Jag skriver ju väldigt öppet, personligt och detaljerat om mitt liv, och har inga problem att publicera bilder heller, men försöker alltid tänka på vilka bilder det är jag publicerar och naturligtvis också på det jag skriver. Jag har försökt vända och vrida på för- och nackdelarna med denna öppna bloggform, och kanske kommer min uppfattning att ändras en dag. Då är det inte mycket att göra åt, för jag vill inte heller känna en begränsning idag för något som jag kanske kommer att anse i framtiden.

Posted by systeryster Mon, March 22, 2021 22:57:58

Vilken fin kommentar du fått om dig själv, den ska du nästan skriva ut och rama in.

Obehaglig tioitopplista. Du får nog lov att lägga familjebilderna under familjebloggen. Jag skulle i alla fall tycka att det känndes bättre för oss alla som finns med där. Jag tycker familjebloggen är en lysande ide´. Då har du ju koll själv men vi får ändå se dina härliga bilder, dina berättelser och följa vad som händer i Skansnästrakten. Märker du dessutom alla bilder på det sätt som du sa så blir det ännu bättre, då blir det lite varumärkes skyddat.

Nej, nu är det läggdags... KRAM