thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Bygga bo

Blogg 2009Posted by Hanna Sun, February 08, 2021 16:33:16

Jag har hört att man får "byggabo" känslor när man väntar smått. För oss är det mer eller mindre ett normaltillstånd. Men faktum är att det inte varit så här roligt på länge.

Hela vardagsrummet inplastat och redo för målarfärg. Tro det eller ej men förberedelser är a och o när det gäller att spara tid vid målning.

Där snickaren fela får målaren hela. Latexfog är en bra kompis när man målar.

Måla tak och lägga nytt golv hade vi tänkt göra redan förra vintern, men en hannapanna på kryckor sköt fram göromålet ett år. Nu är det gjort och jag har fått ett nytt hem. Det gick till och med en vecka snabbare än planerat. Då kunde vi kosta på oss en resa ner till Lycksele och äta god middag med vänner samt gå på konsert.

Helt plötsligt är stugkänslan borta och furumöblerna kommer snart att vara ett minne blott. Det ena leder till det andra. Istället för bloggande har jag tillbringat kvällarna i garaget men penseln i högsta hugg över hyllor, kökssoffor och diverse småmöbler.

Så var det dags för golvet. Vårt val föll på Alloc, rökt ek. Några vänner till oss har lagt in samma golv för några år sedan. Vi har sett det, gått på det och dessutom är det vorstehprövat. Kan inte bli annat än bra.

Vi har fått alla möbler vi har förutom ett par garderober och toainredningen. Jag har tacksamt tagit emot och aldrig varit direkt kräsen, men det har varit en enda stor kompott av stilar från de senaste decennierna. Nu är det dags att inverstera. En ny soffa har jag hittat på Blocket, ett nytt begagnat vitt köksbord ska fraktas från Vännäs och sängen blir mest troligt från Jysk. Eftersom detta inte blir i dyraste laget kan man kosta på en lite exklusivare hallmöbel från Mio. Det kommer att bli toppen!

Och visst blev golvet bra! Hundarna har även fått en stationär och fastskruvad hundbädd. Inte en dag för tidigt. Jag är less på biabäddar som åker runt runt på golvet.

Till råga på allt har jag till och med blivit sugen på att köpa nya gardiner. Detta har inte hänt på de senaste tre åren. Så visst måste även jag drabbats av fixa-dona-innan-lilla-knytet-kommer-syndromet.

Och inte slutar vi nu. Nä skötbordet måste ju rymmas i vår lilla toalett. Därför är det hög tid att inreda tvättstugan och flytta ut tvättmaskinen.

Dags för lilltoan. Förutom tvättmaskin ska tvättstugan även innehålla toalett och dusch. När man är många personer är det bra med dubbel uppsättning inom lämpligt avstånd.