thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Sugen

Blogg 2009Posted by Hanna Sun, March 01, 2021 09:56:37

På både det ena och det andra. Njutningtider! :-)

Nu börjar det likna nåt både vad gäller väder och sysselsättning. Igår var jag och Gira på fjället. Vi hade en underbar dag men svåra förutsättningar.

Jag känner av skidturen i kroppen och har inte alls ont i svanskotan. Inte det minsta!!! Korthåret Atlas fick vila igår så idag ska han och jag åka några varv på mitt nypreparerade skidspår. Sedan kommer några middagsgäster. Jag lagar nog mest troligt till ett par tre kilo börtingfilé. Efter det tänkte jag baka en kaka och gå förbi våra närmaste stuggrannar. Annars hinner jag inte träffa dem innan de åker hem igen.

Idag packar vi för veckans kommande fjälltur. Åh vad jag ser fram mot det! Jag ska kolla väderrapporten en sista gång och se om det blir dåligt väder på tisdag. Morgondagen hade jag tänkt ägna till stor del i bilen för att åka ner till Ånäset på vorstehklubbens styrelsemöte. Jag är ju ändå ledig och kan inte åka ner så många gånger på ett år. Då får man känna ansvar och passa på. Helt galet egentligen att köra/åka 70 mil på en em/kväll/natt för ett styrelsemöte. Hmm undra om man är riktigt klok????

Blir det dåligt väder på tisdag så att vi inte tar oss ut på fjället så skippar jag styrelsemötet. Man kan inte söla bort hur många jaktdagar som helst. Jag beräknar att komma hem senast 02.00 på måndag natt och åker upp till Ammarnäs 07.00 på tisdag morgon. Trött kommer jag garanterat vara, men kvällarna i stugan kommer att bli långa så jag hinner sova det jag vill och behöver.

Grattis min kära på din namnsdag!

Vi har fått en inbjudan till bröllop i sommar. Ooooh så roligt! Det är Albins näst äldsta bror som ska gifta sig med en toppenpingla. Löften kommer att avges den 27 juni i Gargnäs för att sedan firas av i Råstrand. Skönt att inte åka så långt när magen kommer att vara stor som en badboll, såvida pockis inte behagar att komma ut till utsatt datum, den 25 juni, vill säga. Det får vi inte hoppas. Förstföderskor brukar ju gå längre. Jag får väl knipa. :-)

Förra veckan åkte jag ner till Umeå i ett ärende via jobbet. På vägen hem hörde jag en vacker och tilltalade låt på radion. När jag kom hem var jag tvungen att leta reda på låttexten. Här kan ni både lyssna och läsa. Du får inte...

Jag passade på att handla något klädesplagg när man var i närheten av lite utbud. Två gånger har jag nu varit med om samma sak. Jag blir riktigt stolt över mig själv. Jag har aldrig tyckt att jag hittar några snygga kläder, kan välja det som passar eller ens är i närheten av det andra skulle köpa. Men kanske har jag lärt mig något.

Jag har provat ett plagg och gått ut i affären för att byta färg eller storlek. Vid minst två tillfällen har kunder ute i butiken sett mig och sedan sökt upp mig för att fråga var i butiken jag hittat det snygga plagget. Visst måste det vara ett bevis på nåt? Jag tar det i alla fall som en komplimang till att jag kanske på något vis lärt mig behäska affärer som inte heter Team Sportia, Intersport eller Utebutiken. Vad jag nu ska med den kunskapen till vet jag däremot inte :-)

Här har jag tagit en bild så ni får se hur snyggt det blev med vitt tak, nytt golv och begagnat matbord. Med pockis på väg är det onödigt att köpa ett nytt exklusivt bord för femsiffrigt. Kökssoffan är också nymålad. Nu fattas bara att byta ut de tre år gamla gardinerna. Visst blev det fint?!

Jag har blivit utmanad av Miranda. Jag antar den övre halvan av utmaningen.

Gör så här:
-Gå till den sjätte mappen i Dina bilder och välj därefter den sjätte bilden
-Visa bilden på bloggen och skriv något om den
-Invitera 6 st att vara med på utmaningen
-Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade

Här kommer min bild:

Detta är från ett bygge uppe i Hemavan som Albin ansvarar för. Spännande va? :-)

Hörs mer efter fjällturen!