Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Flopp

AllmäntSkapad av Hanna lör, juli 12, 2008 17:02:12

Ja eller flopp och flopp, det beror kanske på hur man ser det.

Någon som såg min felstavning på filmtiteln ”Sex and the city”. Jag hade skrivit ”Sex end the city”. Ett litet s på det och man skulle kunna spåna vidare och debattera hur länge som helst om ”hur sex tar död på staden”. Men den diskussionen lämnar jag därhän även om den kunnat vara nog så intressant.

Tyvärr måste jag erkänna att stadsturnén till Umeå inte fick den effekt jag hoppats på. Istället för avsmak fick jag mersmak. Inte riktigt vad jag tänkt mig.

Det blev kanonväder. Jag har väl knappt varit så mycket ute i naturen och på promenader som dessa dagar. Jag som skulle få känna asfalt under fötterna. Riktig hård, ful och obekväm asfalt som faktiskt kan vara rätt varm och gosig utan att ge grus i crocsen.

Lägenheten jag bodde i låg väst på stan, nära den lilla båthamnen och strandpromenaden. På ett nafs var man ute på landet och vidstäckta fält. Där gick jag med hundarna morgon och kväll. Mycket på grund av högsommartemperaturen som gjorde det omöjligt att lämna hundarna i bilen medan jag sprang på affärer.

Det är mindre risk för en söndertuggad lägenhet med välrastade hundar smiley

Varje eftermiddag tränade jag spår och vatten med Lotta runt Nydalasjön. Läs mer om det i dressyrdagboken.

Däremellan sprang jag på affärer, hela tre timmar per dag. Jag hann inte ens hälften av det jag tänkt. Jag som ville droppa in hos frissan, sätta mig i stolen på make up store, äta mycket och länge på restaurang osv

Jag hann gå på fik och sitta och titta på folk, gå på bio och träffa en och annan trevlig vän.

Stan på sommarkvällar är helmysig. Folk är ute på pub och café och man spelar musik både här och där. Hur kan man få avsmak sådana kvällar?

Vad gäller filmen ”Sex and the city” så ser jag tyvärr inte den heta könsdebatten i filmen. Jag kanske är könsblind, vad vet jag? Visst spelade den lite extremt på de kvinnliga egenskaperna, men även om jag varken köper märkesväskor och skor eller är modeintresserad (bortsett från praktiska friluftkläder) så kände jag skrattande igen mitt eget beteende på flera ställen i filmen. Lite komiskt var det att bara två män såg filmen. Undra om de kände sig uttittade? smiley

Jahapp, pang sa det så hade tre dagar passerat och jag var inte det minsta mätt på stans godbitar och inte heller det minsta sugen på att åka hem till ”borta bra men hemma bäst”. Ibland får man äta upp sina egna uttalanden fortare än man tror. smiley

Nu håller jag på med gården för fullt och toklängtar till när bygden fylls på med semesterfolk. Undra vad det är som spökar hos hemmakära hannapanna, kan det vara lappsjuka eller är det 30-årskrisen? Hoppas den går över innan jag fyller 40. En 30-årskris som sammanfaller med 40-årskrisen måste vara grejer. Då får jag väl för mig att bestiga Mount Everest, paddla längs Amazonas, jaga lejon i Afrika, köra enduro i Grand Canyon och gräva guld i Australien. Lev med mig då om du kan. Stackars Albin!

Som tur är kommer det folk redan till veckan och sedan lär det vara en strid ström av folk och resor. Nog ordnar det sig. Det måste det göra. Hur ska jag annars fixa mina kommande ensamma jaktturer på höstfjället i popcornparadisets fjäderland?

Flipp flipp smiley

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.