Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Stök och bök

Blogg 2008Skapad av Hanna lör, december 20, 2020 17:23:17

...är väl den allmänna sysselsättningen hos gemene man så här strax före jul.

Jag har tagit en paus med hemsidan. Det kan vara skönt med små andrum ibland.

Här har det blivit några färre "mindre nödvändiga" djur i skogen.

Det har blivit två rävar och åtta nötskrikor.

Blog Image

Kalle (Albins farbror) är med i rovdjurskampanjen och stod som fotomodell.

Fisket med det stora rutiga draget börjar även lida mot sitt slut. Vi brukar ge oss när isen blivit jobbigt tjock. Mesta fisken får man innan jul. Vi har fått mer än i fjol. Största öringen vägde hela 6,5 kg.

Blog Image

Min kära make har blivit en hejare på att filéa.

Blog Image

De små filéerna är från en fisk på knappa 2 kg.

Fisken är inte till salu, men som vanligt är jag aldrig bangen att bjuda på middag.

Välkommen!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post132

Wish upon a star

Blogg 2008Skapad av Hanna mån, december 08, 2020 21:41:23

Hej snälla Tomten!

I år har jag verkligen varit supersnäll, superduktig och extra givmild.

Jag försöker hinna med så mycket jag kan på så lite tid som möjligt. Jag hjälper till spontant, bara sådär, trots att jag inte i förväg vet att jag kommer att tjäna på det. Jag viker tvätten nästan varje gång jag tvättar en ny, vilket gör att det konstanta tvättberget krymt till en kulle. Jag lagar husmanskost flera gånger i månaden, minst ett par. Jag sköter mitt jobb även om jag stressar varje morgon. Jag hinner nästan äta frukost. Det är i alla fall bättre än aldrig. Jag gav till och med en riktig slant till världens barn i år.

Jag har medvetet skonat mängder med ripor och skogsfågel allt med tanke på framtidens population. Mitt miljötänkande har blivit bättre. Jag har inte bidragit till någon blyförgiftning i naturen, nästan. Jag kör inte lika mycket bil. Jag har även bidragit till att sätta snurr på världsekonomin genom att investera i nya skidskor. På så vis kan jag låta skotern stå och spara på jordens knappa oljetillgångar och kritiska klimathot.

Jag är nästan alltid glad och på bra humör. Tänker numera på att nästan bestämma mig för att sluta bita på naglarna. Jag tränar mer än tidigare, åtminstone vissa muskler. Jag tänker oftast goda tankar och försöker att inte alltid säga allt jag tycker. Även om jag oftast är smartast och räknar ut att ett och ett blir två så låtsas jag ibland att det blir tre, för att andra inte ska känna sig så dumma. Jag är riktigt omtänksam.

Med alla dessa förbättringar borde jag förtjäna en, två, tre kanske till och med fyra fem sex av nedanstående önskningar av dig, kära Tomten. Hannapanna har ju blivit en riktig toppenpingla!

Önskelista:

1 En torpedbössa - en sådan som kan låsa målet.

2 En beeper - så jag finner skogen bland alla träden

3 Biceps och triceps, två av varje

4 En fågelnavigator - en röd waypoint i naturen för varje fågelposition

5 En XC 60

6 Barnförbjuden

7 En epedemi av röda-rävdödsjukan, rovfågelinfluensa och ett vaccin mot lämmelkrasch

8 300 cc extra under skoterhuven

9 Mc-kortet på två röda

10 Stopp-och-väx som smakar sämre än öronvax

11 En extra månad i september inklusive semester

12 Att börja sent och sluta tidigt med 20% högre lön

13 En frys full med Findus matlådor, om de inte innehåller fläskkött från Irland

14 En tvättmaskin med ett löpandeband-system fram till och med garderoben

15 En hundhårsuppsugare som hunden passerar varje gång den går in

Endast femton önskningar var väl inte så farligt.

Jag tackar på förhand och önskar snälla Tomten en God Jul.

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post131

Fjälljakten

Blogg 2008Skapad av Hanna tor, november 13, 2020 19:12:31

I dagens nätupplaga av Norrbottens Kuriren tar man upp frågan om

fjälljakten. Där finns det en möjlighet att rösta om vad man tycker

genom en enkel knapptryckning.

För dig som är intresserad av att läsa mera gå in här

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post126