Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Voine voine

AllmäntSkapad av Hanna fre, september 26, 2020 23:39:09

Vilket fantastiskt fjällväder det blir till helgen. Inte ens mitt galet ostimulerade jaktsug kan förmå mig att tillbringa två dygn i en träkoja indränkt i snöblask. Det är bara att gilla läget och stanna hemma och hålla tummarna att det vidsträckta landskapet hinner bjuda på ytterligare en helg innan snön ligger vit.

Eller hemma och hemma, det blir jakt i dagarna två ändå. Jag ska ge skogen en riktig chans. Lite otacksamt kanske med tanke på hård vind och lövfällning, men dock.

Ikväll har jag redan hunnit vara ute ett par timmar. Som vanligt finns ingen fågel i den skog jag besöker. Promenader i all ära, men jag vill skjuta fågel. Snart kommer jag att bli desperat, riktigt odräglig. Om man ändå inte hade ett jobb att sköta. Men samtidigt skulle jag i dagsläget inte byta bort det. Jag trivs med mitt jobb och är glad att äntligen få jobba heltid. Jaga får jag lov att hinna med ändå, eller spara det till senare.

Morgondagen blir i Sorseleskogarna tillsammans med ett par härliga vorstehvänner. Det ska bli kul att se och lära hur de jagar. Söndagen kommer att tillbringas i Arvidsjaur tillsammans med en guldgruva. Jag har laddat med tusen frågor. Det enda jag vill se är ett riktigt fågelarbete med fällning i skogen. En fälld fågel för Gira på det skulle vara helt fantastiskt. Då kan jag äntligen börja ta tillbaka det jag sagt om att skogsjakten bara är fabler.

Det är mycket som är eftersatt hos hannapanna just nu. Tiden har en förmåga att aldrig räcka till så här års. Jag kan inte påstå att jag prioriterar att vika tvätt, städa och dona. Det kommer långt ner på listan. Dessutom har ingen dött av lite skit på golvet och ta på sig kläder från klädsträcket istället för från garderoben. Jag har faktiskt hunnit ta upp morötterna från backen innan de fryst fast, alltid något.

Det är på tok för länge sedan jag varit hos en frissa. Jag klippte mig själv i somras och Albin fick ta det jag inte nådde. Kan inte ha blivit allra sämst eftersom ingen sagt något. Eller så kanske det är just därför. Ja då är jag i alla fall lyckligt ovetandes. Ett par nya jeans skulle inte heller sitta helt fel. En sista synundersökning hos optikern efter laseroperationen måste också göras inom kort. Gira skulle behöva höftledsröntgas.

Inte en enda gång har jag besökt sjukgymnasten sedan hälsenan fick börja ansträngas. Min remiss försvann mest troligt i samband med vårdstrejken. Jag måste ta tag i det där eftersom den läkta senan är minst dubbelt så tjock som den friska. Vadmuskel är inte heller helt ok.

Jag hade tänkt måla innertaken här hemma i vinter. En vinterbur till kaninerna behöver byggas. Tvättstugan ska inredas osv osv En resa till lasarettet i Lycksele till veckan blir perfekt. Då tänkte jag börja beta av det viktigaste som frissa och jeans ;-)

Det ska bli skönt med en hel dag för sig själv. Hoppas bara det är uselt väder så jag inte behöver känna vilken underbar jaktdag det hade varit.

Ni som hängt med ett tag vet att jag har ett mål jag försöker nå för varje kvartal. Det gör jag för att försöka leva ut och testa mina drömmar. Vilka målen är kommer i årskrönikan, men det sista målet för året går inget vidare. Jag kommer inte att ge upp i första taget, men som plåster på såren så förgyller jag kvällarna med lite plansmideri.

Det är som sagt fortfarande lite trögt i maskineriet. En skvätt olja skulle nog smörja rätt bra. Jag tänkte försöka få med min äkta hälft på två resor. Den ena är en hockeymatch med restaurang och hotellövernattning, gärna Skellefteå - Luleå. Sedan skulle det även sitta fint med en "sista minuten" kring årssiftet. Lite miljöombyte kan vara precis vad man behöver i väntan på den härliga vårvintern.

Motgångar brukar avslöja snillet, medgångar döljer det. Varje utgång är en ingång till något annat. Vinnaren är den som kommer tillbaka.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.