Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Höst höst

AllmäntSkapad av Hanna lör, oktober 18, 2008 10:38:45

Vilken underbar dag det var igår. Inte ett moln och strålande sol. Jag hörde att de fått snö ner mot kusten. Vi har nästan alltid fint väder i Skansnäs. Eller, det är åtminstone de dagarna jag lägger på minnet.

Jag slutar klockan ett på fredagar och var grymt sugen att åka ut och jaga. Jag hade fått rapport om ett nytt ställe med tre tjädertuppar. Det är ju en sån som jag drömmer om att få panga ner. Sedan hade jag ju alla tjäderhönorna där Gira körde in pinnen i halsen. Dit måste jag igen, men lite tidigare på dygnet.

När jag kom hem från djursjukhuset i Gammelstad hann jag bara säga hej och berätta lite om dagen innan vi upptäcker nästa hundskada. Nu var det Atlas tur. Han hade ett stort glipande köttsår på benet. Det skulle nog behövt sys egentligen. Såret var gissningsvis ett par dagar gammalt. Vi tvättade rent och lindade om. Det blir nog några dagars vila även för honom.

Oavsett hur fint väder och hur många fåglar det fanns i skogen under gårdagen så stannade jag hemma. Det tog emot men var faktiskt ganska skönt. Lite pyssel på gården satt fint. Sedan var det dags att fylla frysen med älgköttet som min kära make bärgat hem. Han fick möjlighet att välja bland tre djur, en ko, en stor tjur och en pinntjur. Smart som han är valde han den bästa matälgen, en pinntjur. Bra gjort gubbelubben!

Nu har vi en ren, en älg, lite fisk och en fågel i frysen. Lite mer fisk och fler fåglar skulle inte sitta helt fel. Otroligt lyxigt egentligen. Man begriper nog inte bekvämligheten förrän man råkar bli utan någon höst. Visst, kött går även att köpa på affären. Men det köttet smakar ju inget. Är man van med vilt, vill man ha vilt tror jag.

Nu har jag börjat beta av alla ogjorda saker. Resan till Lycksele resulterade i en frisyr (1 dm kortare), två par jeans, fyra tröjor och en scarf. Sedan kunde jag ju inte låta bli sportbutiken och lite förnödenheter för fjälljakten.

Nu är det bara resten kvar. Jag har varit hos sjukgymnasten och fått lite övningar för att stärka upp musklerna kring och rörligheten i hälsenan. Då är det bara för mig att ta mig för att träna. Synundersökningen gör jag på tisdag när jag återigen besöker Lycksele. Det känns som om jag inte gjort annat än att pendla mellan Sorsele, Arvdsjaur och Lycksele senaste tiden med en och annan större stad mellan varven. Jag har väl drabbats av inlandsyndromet. Vinterburen till Kaninerna blir klar till veckan. Hockeymatchresan blir mest troligt den 6/12 med Skellefteå mot Modo.

Måla taken, inreda tvättstugan, sista minuten och röntga Gira blir senare i vinter. Huset ser fortfarande ut som ett bombnedslag. Tur att vi inte har en massa besök den här årstiden. Jag börjar faktiskt längta efter en hel förklädeshelg med bull- och brödbak samt en stor gryta med köttsoppa. Vad konstig man är. Kommer tid kommer råd.

I helgen blir det dock inte. Nu håller jag på att packa lite partyprylar. Jag ska nämligen på tjejfest i Arvidsjaur. Det är en kompis som fyller 30. Stort GRATTIS till Nina! Det intressanta blir att jag inte känner någon annan än födelsedagsbarnet. Att lära känna nya människor är bland det bästa som finns. Man vet aldrig vilka guldgruvor man kan hitta.

Skön helg på er allesammans!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.