Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Kulligullan koko

TankarSkapad av Hanna tis, oktober 28, 2008 20:01:06

Jag har funderat på en grej senaste dagarna.

Hur kommer det sig att man kallar någon för "rövslickare"? Vad menar man med ett sådant uttalande och vad vill man uppnå?

Självklart blir man stött och ledsen. Kanske är det precis den effekten som sökes. Uttalaren vill trycka ner och vinna mark.

Själv anser jag att uttalandet talar mer om uttalaren själv än den det riktas till. Vad är anledningen till att uttalaren anser att någon stryker medhårs och gullar? Mest troligt handlar det om ren och skär avundsjuka kring något uttalaren själv vill åt men har svårt att nå.

Hur ska en relation kunna leva på enbart givande eller tagande? Den relationen självdör fortare än man tror. Fungerande relationer förutsätter ett givande och ett tagande från båda parter. Som man sår får man skörda.

Det finns personer som man medvetet försöker komma i kontakt med av olika anledningar. Det kan vara för personens besittande av kunskap, tillgångar, ärlighet, vägledning, nya perpektiv, glädje, makt osv. Av samma anledning finns personer som söker kontakt med dig och mig. Att bara utnyttja personers egenskaper och tillgångar utan att bjuda tillbaka lönar sig sällan. Energislukare orkar ingen med i längden. Första gången går säkert smärtfritt men det är inte säkert att man är välkommen tillbaka.

Den som kallar andra för "rövslickare" kan inte veta mycket om relationer mellan människor. Personen kan inte heller begripa hur mycket uttalandet talar om personens egen syn på andra. Det verkliga problemet sitter hos uttalaren och det är ingen idé att ens bli upprörd och/eller reagera. Låt påståendet tala för sig själv med förhoppning att polletten trillar ner förr eller senare.

Och nej, det är ingen som sagt detta till mig. Det är en nära anhörig som fått det tilltalande uttalandet.

Säg inte "rövslickare" till någon hörni.

Det vinner man inget på.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.