Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Tjo vad det var livat

Blogg 2009Skapad av Hanna fre, januari 16, 2009 22:56:12

Ena dagen vaknar man av storm och hur regnet smattrar mot fönsterrutorna och endast två dagar senare är det 35 grader kallt. Jag gillar kontraster, men det känns lite väl magstarkt och smått oroväckande. Vad är det som händer?

Tänk dig att vi skulle ha fem minus på sommaren och få 1 dm snö och sedan två dagar senare har tropisk hetta på plus 35. Nått knepigt är det, bara att konstantera som Albins farbror brukar säga.

Ekonomisk kris är faktiskt inte så dumt så länge man har ett jobb kombinerat med låga fasta månadskostnader. Priserna går ner och man får mer för pengarna. Drivmedelskostnaden är vår stora post och där har det ju hänt massor. Nu är det ju nästan roligt att tanka.

Hörde för övrigt att Blocket.se förmedlade köp för 6 % av Sveriges BNP förra året. "Å hej bara" kan man säga på det. Det motsvarar runt 190 miljarder kronor. De flitigaste annonsörerna var norrbottningarna med 58 annonser på 100 personer och ett annonsvärde på 25 000 per person. Företagets omsättning för 2007 låg på över 320 miljoner med en vinst på 180 miljoner kronor. Något sånt skulle man kommit på, en enkel tjänst som alla behöver. Saker måste inte alltid vara så komplicerade. Inte allt för sällan är det enklare än vad vi kan föreställa oss. Så enkelt att vi inte upptäcker det.

Mitt skidspår blev färdigpreparerat i söndags. Det blev inte längre än knappt 2 km. Jag skulle bara låta det frysa ihop lite så kunde jag äntligen ta en tur nu när bacillerna är ett minne blott. Jag hade till och med bemödat mig att sätta upp ett par skyltar för att inte skoterkörarna ska falla för frestelsen och sabotera mitt platta och härliga spår. Då kom regnet och allt blev till en iskaka. Nu blir det att börja om.

Jag har provat olika varianter - ett spår på fem km enkel väg längs en oplogad grusväg där även skotrarna kör. Spåret blev sönderkört av fiskare som turister och krävde på tok för mycket sladdtid. Sedan blev det ett spår på isen, runt holmarna på ca 3 km. Det spåret drevade igen konstant. Dessutom högg jag björkriskor och satt ut längs spåret för att kunna sladda samma stäcka varje gång. Då högg jag nästan av mig långfingret med yxan och fick åka på akuten och sy fast fingertoppen.

Året därpå gjorde vi ett ordentligt spår i skogen. Det krävde mycket förarbete och blev på tok för kuperat och kurvigt för att njutbart kunna köras med hundarna. Som ensam skidåkare gick det väl an. I år har jag hittat lösningen tror jag. För att egga hundarna att dra säger vissa att man ska undvika stora ytor som sjöar och istället låta träden svischa förbi. Nu har jag gjort ett kort spår som jag sladdar på två varv med en bredd av fyra skotrar. Det är inte direkt kuperat och går mestadels i skogen med en avslutande snutt på isen. Det blir grejer. Peltonen here I come.

Själv har jag blivit hög på kemikalier. Ja det är sant. Jag kände hur balansen började bli ostabil och rummet inte hängde med när jag vred på huvudet. Ögonen började rinna, sedan kom illamåendet och huvudvärken. Jag befann mig i en ding ding värld.

Anledningen till drogandet beror på att vi jobbar undan det vi inte kunde göra under julledigheten på grund av sjukdom. Vi målar om de laserade trätaken. Vid minus 30 är det inte lätt att sörja för god ventilation.

Det blir vitt vitt vitt. Nu gäller det att ligga i om vi ska få detta gjort innan man vill ägna all ledig tid utomhus på skidor, skoter eller med bössan på rygg.

Eftersom vi inte bor så stort har vi länsat övervåningen på grejer och flyttat dem en våning ner där vi även sover på madrasser. Snacka om compact living.

Sedan måste man ju försöka spara på golv och tapet. Plasten vi ville använda på väggarna hade en icke tapetvänlig tejp längs ena kanten. Tillslut fick vi tag på en ny separat tejp (blå) som ska vara lätt att ta bort. Denna tejpade vi först och plasten sedan.

Innan man målar så slipar man. Hannapanna in action.

Nu är allt grundat och vi beräknar att bli färdiga imorgon. Sedan är det dags för taket på nedervåningen. När vi liks håller på att rumstera så bestämde vi oss för att även byta golv. Våra fyrfota har nött upp grangolvet så man får stickor under fötterna. Golvet hämtar vi till veckan och lägger in veckan därpå. Jag ska ta lite bilder så ska ni få se hur fint det blev.

Blir det bara väder så hade jag tänkt att ta med mig Gira och bössan på en liten sväng. Jag hittade nämligen fågel förra helgen, 10 st närmare bestämt. Med lite tur så är de kvar.

Gotti gotti ;-)

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Ylva lör, januari 17, 2009 21:46:18

Jo, jag förstår ju nu att jag inte behöver påminna om att du är snygg, du vet ju redan det, haha.

Klartext då: vilken fin MAGE du har fått! Min är också jättesnygg, två barn har legat i den och i kväll har jag tryckt ner ordentligt med tacos och delat inte en utan två flaskor vin med en god vän...så vi kanske skulle jämföra?!

Kram på er!

Skapad av Hanna lör, januari 17, 2009 16:17:13

Blivit?

Jag är väl lika snygg som alltid ;-)

Jo jag har nog sett att ni också pillrat på en hel del hemmavid.

Kram tebaks

Skapad av Ylva lör, januari 17, 2009 10:06:05

Vad fin du har blivit!

Lycka till med golv och allt annat du kommer att komma på...

Kramen