Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Stabil?

TankarSkapad av Hanna tor, maj 24, 2007 14:02:29

Man trivs med olika människor.

Personkemi kallas det visst...

De människor jag tycker om och fungerar bra tillsammans med har en gemensam nämnare… de är stabila. Vad det är som gör att jag upplever dem stabila vet jag inte riktigt… men jag ska försöka förklara det med några tankar nedan…

Jag trivs inte riktigt att umgås med människor vars humör åker berg och dalbana… och då menar jag upp som en sol och ner som en pannkaka… eller tvärt om. Inte heller de som byter personlighet som en annan byter… ja inte kalsonger… men stumpor kanske. Ena gången pratar man och har kul tillsammans och nästa gång hälsar de inte ens. Sådana blir jag inte klok på.

Stabila människor vet man var man har utan att för den skull vara förutsägbara. Man kan helt och hållet vara sig själv i deras närvaro och fortsätta relationen där man var även om det gått en månad eller två. I en fungerande relation, oavsett om det är vänner eller respektive, bjuder man på sig själv. Det handlar om att ge och ta. Den som bara har det ena blir inte långvarig. Man ska ha kul tillsammans… och humorn är den bästa kryddan.

Jag hoppas att omgivningen upplever mig som stabil. Själv upplever jag mig så. Det finns säkert de runt omkring mig som hävdar motsatsen… de som inte liknar min personligt kemiska sammansättning. Självklart kan man ha humörsvängningar. Mina svängningar kommer lite nu och då och kan liknas vid sinusvågor men med låg frekvens och amplitud… upp och ner… som på avstånd ses som en stabil linje. (Oj… nu blev det lite matematik helt plötsligt)

En total y = kx + m, rät linje, kan ingen fixa. Då dör man av tristess och oföretagsamhet. Det gäller att ha tillräcklig amplitud och frekvens så du kan fånga vågen… som vågsurfarna säger… så du får lite fart… framåt. Visst kan det vara attraktivt med 10 meters vågorna som ger hög fart och höjd… men lycka till att ta dig upp när du hamnat på vågens negativa halva.

Mmm… vi kan hamna i stormens öga och de stora vågornas härliga toppar och djupa dalar vare sig vi vill eller inte. Men mycket i våra liv kan vi faktiskt påverka.

Nu blev jag kanske lite väl abstrakt… men det är rätt kul att tala i bilder och liknelser… man lämnar ett visst tolkningsutrymme…

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.