Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Maraton

TankarSkapad av Hanna fre, augusti 03, 2007 14:42:05

Jag har under semestern lyssnat och inspirerats av Mia Törnbloms bok Självkänsla nu! Vill du förstå mig och mina grunderingar rekommenderar jag dig att läsa eller lyssna på den boken. Jag har den på mp3 om du vill låna. Jag tror att den även kan ge dig en hel del.

Här kommer några tankar...

Ingen människa skulle få för sig att ställa sig vid starten på ett maratonlopp helt otränad och tänka "äsch jag klarar nog av det". Fyra mil utan att ha tränat en enda gång på hela året. Det kan inte fungera.

Livet däremot som många gånger kan liknas vid ett maratonlopp förväntar vi oss att vi ska klara av trots att många av oss är fullständigt otränade. I livet, till skillnad från i ett maratonlopp, springer våra medtävlanden dessutom ofta i motsatt eller helt annan riktning, vilket innebär att vi inte så sällan krockar. Det komiska är att detta förvånar oss.

Självkänsla kan ofta liknas vid kondition. God kondition är ju inte något vi övar upp en gång för alla och sedan besitter resten av livet utan minsta ansträngning. Precis som kondition är självkänsla en färskvara. Vi behöver träna resten av livet för att den inte ska försvinna.

Vi inbillar oss inte att vi kan gå in på ett gym och träna en gång för att sedan vara vältränade resten av livet. Det är samma sak med självkänslan. Vi måste underhålla den varje dag. Allt går ut på att rannsaka sig själv. Vad har jag för normer och värderingar? Gör jag vad jag kan för att leva som jag lär? Är jag den kvinna eller man som jag vill vara? Därefter måste jag lära mig att bekräfta mig själv.

Bara handling ger förvandling!

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Åsza tor, augusti 16, 2007 20:53:53

Hello sis!

Jag har också läst boken, och påbörjat att svara på frågorna. Det är tungt och har fått vila nu ett tag. Att läsa din blogg påminde mig igen