Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Bättre dag att jobba...

TankarSkapad av Hanna tor, april 26, 2021 07:15:32

... idag när det regnar. Igår trodde jag att jag skulle bli tokig.

Igår var det strålande sol och vindstilla. Jag hade bara jobbat en timma när Kalle ringer och berättar att han fått 7 rödingar mellan 1/2 -1 kg. Den största på 1,1 kg.

Jaha... genast börjar man längta ut till kanske en av de sista vårvinterdagarna detta år. Nog för att jag aldrig varit ute och jagat ripa, fiskat och kört skoter så mycket någon gång som denna säsong... men man blir aldrig mätt... mycket vill ha mer.

Det gick en timma till och Kalle ringer på nytt. Nu har han fått 13 feta rödingar och precis tappat 2 kilos rödingen.

Själv sitter man inne på kontoret framför datorn. Solen lyser mig i ansiktet så jag knappt ser skärmen. Vädringsluckan är öppen och det luktar vår. Fåglarna kvittrar. Det skvalar i stuprännan så att frekvensen på toalettbesöken ökar. Hur ska man kunna jobba under sådana förhållanden?

Normalt sett är jag en livsnjutare som brukar ta vara på dagar som gårdagen. Man har väl alltid några komptimmar att ta ut. Finns inte det så är det värt att vara utan lön den dagen. Att ta vara på livet och finna njutning bör inte mätas i pengar. Man tjänar på det i längden ändå.

Ja... jag vet att det inte alltid går att vara ledig...

Hur gjorde jag då?

Jo... jag stängde vädringsluckan, fällde ner persiennerna och lyfte av telefonluren. Om nu inte en nära anhörig hade funnits i samma byggnad och titt som tätt kommit in till mig och påmint mig om hur skadligt det var att jobba en sådan här dag, hade nog min taktik fungerat.

Till slut fick jag göra det som en vän brukar ta till för att undvika kriser... tjockt pannben och mycket göra. Det blev en total avskärmning från omvärlden och nerborrning i arbete.

Javisst... jag fick mycket uträttat... men inte är det mycket till njutning.

Är jag tokig ... ja kanske det... men då jag fyller dagarna med liv och inte livet med dagar...

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.