Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Helgaktiviteter

Äventyr/UpplevelserSkapad av Hanna fre, augusti 24, 2007 16:10:58

Först skulle jag och Gira upp till tärnafjällen på fjällträning med vbfk, men då blev Gira sjuk.

Sedan skulle jag låna mig en ung engelsk setter till fjällträningen, men då blev jag sjuk.

Fjällträningen ställdes in och en återhämtande vilohelg låg framför.

En kär anhörig ringde och ville komma upp med en kompis över helgen. Självklart var de välkomna. Fort hade jag planerat ihop lite god mat, bastu, fiske och grillning på utsiktsplatsen.

Nästa dag mailade en fågelhundskompis och sa att det var fjällträning på Blaiken på lördagen. En sorselebo skulle dit utan hund för att se och lära. I samma veva fick jag reda på ett eftersöksprov i Storuman på söndag kväll. Domaren från Arvidsjaur passerade ju Sorsele...hmm...kanske skulle kunna åka med honom.

Helt plötsligt var jag helt frisk igen. Kände mig inte hängig det minsta.

Detta är så typiskt mig. En helg som först ser ut som ett blankt blad fylls utan att jag hinner tänka med en massa aktiviteter som jag pusslandes försöker få ihop med verkligheten.

Jag skippade fjällträningen på Blaiken och valde eftersöksprovet i Storuman. Med en tidig middag för våra kära besökare gick det att ordna. En sen kväll blev det vilket medförde en trött och sliten Hanna på jobbet. Hur normalt är det? Man har så mycket på fritiden att jobbet är där man hinner andas och vila ut. Tilläggas ska också att jobbet även kräver sitt. Men inte alls i samma omfattning.

Samtidigt vill jag inte välja bort en enda av alla roliga saker jag gjort, gör och kommer att göra i höst. Säkert planerar jag även in en och annan ytterligare.

Tänkte visa lite underbara blider från helgbesöket. (Eftersöksbilderna hittar ni i dressyrdagboken.) Korten är från turen upp till Låktaberget och den fantasktiska utsikten.

De som besökte oss var:

Blog Image

Daniel Jonsson från Umeå

Blog Image

och Frans Holmberg också från Umeå

Blog Image

Vid den röda pilen har vi vårt hus. Denna utsikt över Storvindeln där Vindelälven är som bredast är näst intill oslagbar.

Blog Image

Fyra glada, varma och hungriga friskusar. Ja fyrhjulingen hjälpte oss lite med packningen och skjutsade den av oss som hade för många stygn i knäskålen för att kunna bestiga detta berg.

Blog Image

Dagens mat bestod av pitabröd fyllda med älgskav, lök och svap samt sallad och kebabsås. Inte helt fel.

Blog Image

Visst ser det gott ut?

Blog Image

Grabbarna åt både en, två och tre stycken. Jag har ju lärt mig efter att ha fått det bevisat om och om igen...vägen till mannens hjärta går ju genom magen. Har jag fel? Ja men motbevisa mig då!

Blog Image

Efter maten blev vi kvedu och stinn...eller dorsk. För er som inte kan dialekten så betyder det ungefär mätt och belåten. Så pass mätt att man gärna slumrar en stund.

Blog Image

Efter maten var det dags för kaffe. Här uppe på berget rinner inga bäckar. Då får man ta vattnet där det finns. Så länge man kokar det är det ingen fara. Området här uppe på berget är väldigt fjällikt. Självklart, enkelriktad som man är, passade man på att springa över området och dess myrar på jakt efter fågelkullar.

Blog Image

Till kaffet grillade vi marshmallows. Har du inte provat detta så måste du göra det.

Blog Image

Men det är en konst att få in det i munnen när det blåser.

Blog Image

Man blir ju sugen bara av att titta på bilden...eller hur?

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.