Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Årets julklapp

TipsSkapad av Hanna fre, november 23, 2020 15:26:05

Blog Image

Jag fastnar för vissa saker bara, av någon anledning som jag inte kan förklara.

Den här bilden såg jag igår när jag skapade en "highlight" i fåtöljen framför brasan med Utemagasinets senaste nummer i händerna.

Bilden är ju helt kanon och retar min humor lite så där mysigt mycket. Jag skulle vilja ha en sån där, men kan inte förstå runt vilken kvinna banden ska nå.

I samma tidning finns en gästkrönika av Erik Ahlström med rubriken "Hellre uteliv än köphysteri".

"Heja heja" säger jag bara.

Här får ni några citat:

"Genomsnittsvensken tjänar ca 2786 kronor/vecka efter skatt. Det ska räcka till hyra, försäkringar, bil, kläder, nöjen, mat, besparingar och friluftsliv. En ny friluftsjacka kostar upp emot 6000 kronor. Det tar alltså drygt två veckor att spara ihop till en jacka om du bara lever på vatten, luft och blåbär samt sover under en gran. Ekvationen går knappt ihop"

"Men hur många behöver egentligen en värstingdunjacka på tunnelbanan eller ett par skidbrallor med bajalucka för expeditionsbruk - i Sälen? I ärlighetens namn, hur svårt kan det vara att göra ett par byxor eller en jacka? Dessa plagg som i grunden sett likadana ut i århundraden. Att en av våra ledande membrantillverkare skriver följande i sin kampanj 'kläder för dig som vill få ut mer av livet' känns ju som ett riktigt hopkok av ett gäng reklambyråstekare från Stureplan."

"Så köp inga prylar i år, vårda dina gamla istället!" "Spara pengarna du skulle lagt ut på ännu en pryl. Ta istället tjänstledigt i två veckor och gör det du gillar allra bäst: ta dig ut i naturen. Det har du råd med!"

Så sant som det är sagt!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.