Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

EFIT

AllmäntSkapad av Hanna tor, mars 06, 2008 22:09:21

Nu äntligen har jag provat på min första EFIT-dag (Ett Foto I Timmen)

Denna idé har jag fått från den första bloggen som jag började läsa för ett par år sedan. Den handlade om Charlotta och hennes weimarantik Rica. På den tiden gick hon en jaktguideutbildning i Norrbotten. Hon inspirerade mig (helt ovetandes) till att bygga en egen sida. Hennes sida lades ner och jag tappade kontakten.

Helt plötsligt en dag fick jag en hälsning i gästboken från Charlotta och Ila. Döm om min förvåning när jag gick in på hennes sida http://vildvuxen.se/ och fick se att det var hon. Nu har hon en vorsteh från Landinarnas och studerar på SLU till jägmästare.

Lite komiskt tyckte jag. Vi hade dessutom varit nere hon Anders Landin för att se och lära nästan samtidigt. Vi missade varandra med någon dag. Skulle inte förvåna mig att våra vägar kommer att mötas framöver.

Nu skall jag bjuda er på en dag hemma hos en stackars sjukskriven krympling...sett från kameralinsen...

Blog Image

Kl 07.00 Så här ser det ut från mitt sovrumsfönster. Vem blir inte energifylld av att vakna upp till en dag i mars med klarblå himmel och soluppgång?

Klockan 7, jo jag stiger faktiskt upp då. Kände att jag behövde få lite ordning på livet trots att jag är sjukskriven.

Blog Image

Kl 08.00 Frukosten serverad på mitt eget lilla frukostbord med hjul. Fibervälling med russin, en hårdbrödmacka och ett glas juice är det i vanliga fall. Den var slut idag.

Blog Image

Kl 09.00 Gira får luftas. Hon har varit halt i ca tre veckor och legat pall (med tvång) de senaste dagarna. Idag skulle det prövas om morgondagens veterinärtid i Öjebyn skulle komma till användning eller ej.

Blog Image

kl 10.00 Ingen hälta syns till. Kanske kanske klarar vi oss. Här har Gira hämtat rävbajs från skogen. Matte förbjöd henne att äta på det. Hon blev skamsen för tillsägelsen och smygtittar på mig bakom knuten. Hon vet inte om hon får komma. Men som synes på öronen är hon inte speciellt ångerfull.

Blog Image

Kl 11.00 En highlight kan man alltid passa på att göra sittandes ute i solen. En apelsin i vårsolen är smaskens. Saknas gör dock renskinnet och snögropen.

Blog Image

Kl 12.00 Dags för lunch. Rensuovas i grädde, pasta, parmesan och sallad. Inte har jag lagat denna kulinariska rätt bara för mig. Givetvis uppvärmda rester.

Blog Image

Kl 13.00 Solen gassar och fräknarna kommer som ett brev på posten. Njutbart!

Blog Image

Kl 14.00 Efter att ha slumrat ute i solen en timme vaknar jag av vårsjungande tättingar och takdropp. Jag lyckades faktiskt fånga en droppen på bilden. Nu skulle man varit på fjället.

Blog Image

Kl 15.00 För att komma på andra tankar gick jag in och tog tag i nytto-göromålet för dagen, nämligen kuddöverdragsbyte. Vinterkuddarna (röda) ska förvandlas till sommarkuddar (blåa). Kuddöverdragsbyte är mycket roligare än en dag på fjället. En dag på fjället, vad är en dag på fjället, jo alldeles, alldeles...

Blog Image

Kl 16.00 Nä bort med de tankarna. Dags för att ladda tvättmaskinen.

Blog Image

Kl 17.00 Laga middag. Fick ett telefonsamtal med ett erbjudande om dagsfångad fisk till middag under förutsättning att jag tillagade. Självklart nappar man på det! smiley

Blog Image

Kl 18.00 Middagen serverad. Vi äter fisk ca två gånger i veckan. Fisk är nyttigt och sägs innehålla smartolja. Då kan man kosta på sig en semla till kaffet.

Blog Image

Kl 19.00 Dags för dogsen att få käk. Atlas har en stund tidigare varit ute på en träningsrunda med husse inför kommande jakt och ev deltagande i Vindelälvsdraget. (Dock utan matte) Gira har tränat att stå fint i koppel inför kommande utställning i maj. Hon gillar inte att stå stilla och än mindre att någon öppnar käken.

Blog Image

Kl 20.00 Byggnation av hundkälke för transport upp på fjället. Det är INTE bara Albin som bygger lådan. Jag är med i allra högsta grad när det gäller tankeverksamheten... och det är inte helt utan konflikter mellan den rationellt praktiska byggaren och de teoretiskt praktiska idéerna från undertecknad. Det tar lite längre tid och blir något bökigare men resulterar i en betydligt bättre slutprodukt...om jag får säga det själv...

Blog Image

Kl 21.00 Dags för lite tv och Lost. Ingen platt-tv här inte. Denna har till och med träimitation. En äkta klenod från 70-talet. Bör nog köpa en ny innan den tuttat på huset. Men jag bryr mig inte så hårt...sitter inte där nå mycket.

Blog Image

Kl 22.00 ...men här sitter jag desto mer. Dags att svara på lite mail som kommit in under dagen innan det är dags för sängen och John Blund.

Zzzzov Gott!

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Charlotta sön, mars 09, 2008 13:28:29

Nej men oj! Vad kul att jag blev omnämd här!!
Kul att du är med i efit, det är riktigt skoj att se vad folk hittar på under dagarna.
Jättefina bilder för övrigt, så söt hon är fina Gira. Hoppas din rehab går snabbt och åt rätt håll nu så du får några (massor) med dagar till fjälls innan våren går mot sommar. Det unnar jag dig verkligen! Ha det så bra i solen, jag ska nu traska ut en sväng i det fina snöblandade regnet som vädergudarna bjuder på här i Umeå idag.....urk!

Föresten! Om du tappat min mail efter datorhaveriet så får du den här igen: [email protected]

Vi hörs!