Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Griseknoen

AllmäntSkapad av Hanna tis, juni 17, 2008 22:10:24

Eller vad sägs om denna lilla krabat?

Blog Image

Ser ni vad det är?

Jag trodde och hoppades att hannapannas kaninfarm inte skulle bli verklighet, men ack. Visst, mina kaniner är fruktsamma i allra högsta grad.

Krabaten på bilden är död. Den låg utstött och var alldeles kall.

Blog Image

Jag var lite lur på vad som var på gång eftersom honan bäddat med hö i ett hörn i buren. Idag när jag tittade till dem så såg jag en hel stor dunboll av kaninhår på höbädden. I dunbollen fanns minst två krälande smågrisar. Det var varmt där inne så jag skyndade mig att fluffa tillbaka luddet. Hoppas att det bra är två.

Är det någon som vet hur man tar hand om nyfödda kaninungar? Jag har ingen aning!? Jag hoppas att mamma kanin själv kan ta hand om de små liven.

Tänk så det kan bli...

Det har visat sig att en av mina rapphöns är en höna. Jag trodde att jag bara hade tuppar men jag har fått rapphönsägg i voljären. Då begriper man ju att någon av de där skrikande fjäderbollarna är en hon.

Tidigare i veckan såg jag att hönan ruvade. Med lite tur får jag kycklingar.

En kväll, efter det hade regnat, var alla äggen borta. Jag har ingen aning om var de tagit vägen. Min tanke var att hon antingen grävt över dem eller flyttat dem. Men jag har letat, de finns inte.

Kan en råtta bära iväg äggen, eller äter de t o m upp skalet? Eller är det hermelinen? Men har den tagit sig in borde den väl äta upp hönorna istället. Varför är bara rapphönsäggen borta? Fasanäggen finns ju i drivor. Nä jag förstår inte.

Imorgon ska jag plocka ut turturparet och låta dem bo en period i hundarnas transportbur. Där kan de mysa i lugn och ro utan att någon snor deras ägg.

Men det skulle inte förvåna mig att där man vill ha knoddas lyser de med sin frånvaro och där man absolut inte vill ha yngel där ploppar de ut utan minsta besmi.

Men lite småroligt är det allt...

Blog Image

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Lotta tor, juli 10, 2008 13:41:35

Hej!Trevlig blogg...har du avelsägg att sälja från rapphönsen? mvh Lottabatslycke.blogspot.com