thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Räser

Blogg 2009Posted by Hanna Fri, March 27, 2021 22:46:52

Vi har blivit med skoter igen.

Ett riktigt vidunder med läskigt många kusar under huven.

En Skidoo Summit XP -08 med 150 hästar på knappa 197 kg skoter.

Det började med att jag var lite sugen på något nytt. Min skotertokiga respektive var inte sen att komma med både ett och annat förslag. En Summit 600 lät ok.

Av en tillfällighet var denna maskin på besök i vår lilla by och visade sig även vara till salu. Enda felet var åttan framför de två nollorna. "Fy bubblan vilken äcklig skoter" var min bedöming efter första turen i den meterdjupa pudersnön. På isen fattade man inte hur fort man körde förrän man skulle svänga. Väl i lössnön var jag aldrig rädd för att köra fast och skotern var otroligt lättmanövrerad. Det svåra där var när man körde för sakta och lättade på gasen. Då dök den ända ner till gräsrötterna på två röda så man höll på att åka över styret.

Efter andra turen var jag däremot inte lika skeptisk. Den skulle dock kräva en hel del tid för omskolning vad gäller körteknik. Men vad skulle jag med alla onödiga hästar till??? Jag lär knappast släppa loss alla samtidigt. De skulle mest troligt stå och bli feta i stallet och dö av chock den dag de ska göra rätt för sig.

Vi var lika sugna båda två och började diskutera vem av oss som skulle offra sin nuvarande skoter som båda fyller sitt syfte men tyvärr inte mättar våra gasarvilliga tummar i tillräcklig omfattning. Det som kunde konstateras var att jag vägrar köra foxen. En sådan antik barnskoter klarar jag mig utan. Rangern däremot kan vi båda köra. Kanske skulle vi lägga ut båda skotrarna till försäljning och låta den först sålda få gå???

Innan vi var klar med den diskussionen bestämde vi oss för ett försök med vidundret. Som jag misstänkte är det inte jag som sitter på gulingen mest. Det ska bli intressant att se om den blir kvar till januari 2010 när foxen normalt kryssar mellan träden glidandes ovanpå snömassorna.

Någon som är sugen på en fox?