thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Long time no seen

Blogg 2009Posted by Hanna Tue, May 05, 2021 22:08:00

Ni som hann läsa min lilla blänkare om hjälp för råd och tips vet också vad jag pysslat med på sistone, ja förutom att köra av mig det sista på skotern, suovas över öppen eld och maximalt sollapande på renskinnet såklart.

Jobbar gör jag också, men det är inget jag njuter av längre. Det tar mycket kraft varje dag. Jag börjar längta efter ledighet och slippa använda hela mig som verktyg om dagarna. Mitt fokus är lite ofokuserat eller snarare magfokuserat. Fast, jag måste jobba på för att hinna med alla bedömningar och betyg innan terminsslutet samt se till att överlämnandet till min efterträdare blir bra.

Jag är glad att jag fick jobba heltid detta år. Det gör mycket för min föräldrapenning. Däremot kommer jag nog inte att få den tillsvidaretjänst jag längtat efter, hoppats på och till och med blivit lovad. Visst hade det varit skönt att ha någon form av trygghet att gå tillbaka till. Lustigt nog räcker det inte att ha lärarexamen med 4,5 år på universitetet när man jobbar som lärare. Inte heller visste jag att skollagen står över las-lagen. Jag måste plugga minst ett år till om jag ska få mig en tjänst. Lustigt nog skulle det räcka med en enda dag som ma/no-lärare och jag hade min tillsvidare på stubben. Vad kallar man sånt?

Lika mycket plugg och jag hade varit läkare, åtminstone för tänder och tjänat storkovan.

Jag har varit/är lite ledsen och sur över detta. Det kan jag villigt erkänna. Vad gör hannapanna då? Jo, först tar hon reda på fakta och träffar sedan chefens chef för ett litet samtal över hur man resonerar och argumenterar som arbetsgivare. Sedan väger hon sin egen chans att få rätt i sak mot att lägga ner och låta saken bli som den blir. Det sistnämnda blev det denna gång. Varför låter jag vara osagt.

Däremot har jag anmält mig till högskolan för ett års studier på heltid, helt på distans samtidigt som jag ska vara mammaledig på heltid. Jag tänkte läsa in behörigheten som man säger att jag måste ha, den behörighet som ingen annan har i kommunen även om de är tillsvidareanställda. Visst låter det klokt och genomförbart????

Mycket vatten hinner rinna under broarna på ett år och ingen vet om studierna är till någon nytta då. Jag kanske inte ens vill komma tillbaka. Men men, dummare blir jag knappast. Smakar det så kostar det. För vem, det återstår att se.

Äsch, nu måste jag sluta gaggandet trots att det stör mig varje gång jag tänker på det. Släppa saker enkelt kan jag inte. Jag är tveksam att jag någonsin kommer lära mig det. Är det vad man kallar långsint?

Kan man umgås för mycket med någon?

Google och jag känner varandra rätt bra nu för tiden. Kompisar kan jag inte kalla oss. Vi är inte i närheten av någon romans eller ens en liten flirt. Vi funkar ihop och byter tjänster, men tack och lov stannar det där. Jag håller på att bli spyless på vårt dagliga dejtande mot nya uppslag och upptäckter. Det står mig upp i halsen.

Skrivna ord i detta forum har fått stå tillbaka. Under tiden tuffar livet på fortare än man vill eller kan kontrollera. "Nej, men vänta nu jag måste ju hinna dittan och dattan först innan då:et är här!!!" Det som har hänt har hänt och vi får se om det ploppar upp i något sammanhang senare.

Min "lilla" 30-års-överraskning, som ett antal av er bidragit till, håller på att knytas ihop. Det är nu bara en och annan detalj som återstår. Tusen tack för tips! Jag ser fram emot detta som om det vore min egen födelsedag. Kanske för att jag komponerat allt efter eget tycke och smak? För visst räknas man som ett när man är gifta? Klart han tycker som mig! Men vet du, jag tror verkligen att han kommer att gilla det trots att mycket av det är helt nytt och eljest.

Jag ska berätta mer när jag kan.

See you!