thehannapanna

thehannapanna

Om bloggen

Läs om fina fräcka framfusiga tokfians fiffiga funderingar, fantasier, fadäser och förehavanden

Hemma

Blogg 2009Posted by Hanna Fri, June 26, 2021 10:44:47

Kan knappt fatta att redan två veckors ledighet har förlupit. Tur att jag ska vara hemma hela sommaren och ända till nästa sommar. Då kan jag skippa paniken :-)

Min kära respektive har varit gullig nog att ha middagen klar efter jobbet nästan varje dag hela våren med förhoppning om att själv få uppleva samma sak ett år framåt i tiden. Jag har väl inte sagt så mycket om det annat än tänkt att "det kan han ju gärna få tro". Sedan hur verkligheten blir det kommande året vet varken han eller jag. Jag har hört talas och läst om både det ena och det andra som kan hända efter en graviditet.

Däremot så har jag försökt att skämma bort honom nu innan med små överraskningar här och där. En fru som står med nygräddade våfflor till lunch är väl inte helt fy skam?

Gira slickar gärna i sig grädden som är kvar på visparna.

Även hundarna tycker det är ganska skönt att matte är hemma och att slippa hundgården på dagarna. Nu strosar de runt på gården med en och annan simtur bredvid kanoten varje dag.

Själv tar jag en tur med kajaken så fort jag kan. Att paddla holmarna runt är väl lagomt, tänkte jag. Men tyvärr är inte magmusklerna i skick som tidigare. Snart undrar jag om de någonsin funnits där??? Redan när jag passerade första holmen började krafterna tryta och jag var tvungen att vända om för att orka ta mig hem igen. Ändå tog jag nästan inte i. Men man får väl vara glad åt den bit man tar sig.

Albin tyckte att jag blev borta länge och kom efter med motorbåten. Omtanken i all ära, men svallvågorna från båten uppskattade jag inte. Som tur är har jag ett roder bak på båten som jag styr med tårna inne i sittbrunnen. Kajaken är ganska snabbvänd och fort kunde jag ta vågorna vinkelrätt. Kajaken känns stabil i lungt vatten, men upplevs väldigt vinglig i vågor och vind. Vi är ju bara på lära-känna-stadiet ännu, kajaken och jag.

Hur gör du om du välter, var det en som frågade mig. Jag får inte välta, svarade jag. Tyngdlagen och att snabbt försöka dra av kapellet på sittbrunnen gissar jag, utan att riktigt veta. Är jag då långt från land måste jag ju simma med kajaken. För att välta om den och dessutom ta mig i igen är inte ens att tänka på. Sammandragningarna jag skulle få då vill jag inte ens tänka på. Så kort och gott, jag får inte välta och är ytterst försiktig.

För er som funderat på kajak så kan jag bara säga att det är hundra gånger härligare än kanot. Man är mycket mer ett med vattnet och känner sig nästan som en simand...öh eller nåt liknande. Snabbt och ljudlöst glider man fram. Jag längtar till dagen jag får börja testa den på riktigt, i lite tuffare förhållanden.

På tal om kanot. Här är en bild på mina syskonbarn, Linus och Lukas. Även de fick en viss dragning till vattnet under sin vistelse här under midsommarhelgen.

Pappa Stefan likaså. Han och Kalle var på ett antal kortare fisketurer. De resulterade i några granna öringar där den strörsta var på 2,1 kg.

Midsommarhelgen blev varm, skön och oväntat myggfri där vi kunde sitta ute i solen till sent på kvällarna.

Min kära syster (dock ej på bilden) stod för stor del av midsommarmiddagen. Smördegsbakad potatis, västerbottenostpaj med räkröra, olika såser mm. Köttet var självklart från vår frys, grillad älgstek. Till efterrätt bjöds på cholkad- och marängtårta med jordgubbar. Mums!

Fårsläppet hos Jonssons har nästan blivit en midsommartradition...eller ja det är väl bara andra gången det sker, men dock.

Publiken på plats.

Båttransport över till Åkerholmen.

Åtta stycken varav 4 lamm kommer att växa och frodas på holmen i sommar.

På lördagen kom mellan 20 och 25 personer på fika till oss för att för sista gången (förhoppningsvis...sorry älskling) fira min 30-åring. I mitt tillstånd får man lov att göra det enkelt för sig. Coop Nära i Sorsele har många olika kakor man kan köpa. Jag gjorde även sk pensionärsbakelser istället för tårta. Det är skivad rulltårta med en klick grädde och garnerad med några bär. Detta plus att svärmor kom med lite hembakt gjode att alla fick fika tills de var nöjda.

Alla nära och kära hade tillsammans samlat till en sån här:

Det är ett rödpunktsikte som man sätter på älgbössan. Till hösten förväntar vi oss alla att få se gåvans resultat. Känn ingen press ;-)

Pillermyran unnade sig till och med en stund i hängmattan.

Det är ganska skönt med sommar.