Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Hejsan hoppsan

AllmäntSkapad av Hanna tor, januari 01, 2009 16:22:42

...hur saker och ting kan bli, ljusår från det man tänkt sig.

År 2008 går till historien som hannapannas sjukaste. Först började jag året med 4 månader utan möjlighet att gå, sedan gick hela semestern till host, snörvel och alvedon. Efter att under andra advent träffat oändligt med baciller i Skellefteå åkte jag dit igen med hög feber och sängläge i nästan en vecka. För att försöka se lite ljust på tillvaron så var jag rätt så nöjd att jag gjort bort detta innan jul och ledighet.

Våra julfrämmande var sjuka, men eftersom jag redan haft den sjukan och var immun så sammanstrålade vi med klappar, mys och mat. Jo tjena! Jag hann bara med en skidtur innan det återigen var dags att krypa ner under täcket och knapra på alvedon som värsta pillertrillaren. Det var enda sättet för att slippa alla konstiga drömmar i halvvaket yrande.

Jag spelade ett spel, där spelplanen svävade lodrätt i luften. Den bestod av ihåliga rutor där jag skulle placera små tomtenissar på kortast möjligast tid. Jag var ganska snabb men lyckades aldig slutföra spelet, utan var tvungen att börja om hela tiden. Helknäppt, jag håller med.

Min kära make har hållit mig sällskap i den yrande febervärlden. Vi har väl varit mer eller mindre sjuk sedan andra advent. Tillslut var vi tvungna att ta oss ner på sjukan och lämna prov ifall antibiotikan kunde ta död på bacillerna. Men tyvärr, eller hur man nu ska se det, så är det influensaviruset som drabbat oss. Det var bara att gilla läget och se till att bli frisk, lagom till när man börjar jobba igen.

Någon sistaminuten blev det ju såklart aldrig tal om.

Nyår.

Ja, vi skulle träffa en bunt härliga vänner, men tyvärr är denna influensa ganska smittsam. Denna tjuriga åkomma är inget man önskar någon annan. Vi valde att sätta oss själva i karantän och stanna hemma. Det är väl inte det roligaste sättet att säga tack och hej till det gamla och nya året...men vad gör man.

Eftersom jag var den som för tillfället hade lägst feber tog jag ansvar att försöka fixa en nyårssupé. Det är ju nyår även om man är sjuk. När man bor ute i ödemarken får man ta det man har. Får jag säga det själv så lyckades jag knåpa ihop en rätt skaplig trerätters.

Rökt älghjärta fick utgöra basen till förrätten. Delar av den hackades och rördes ihop med crème fraiche, purjolök och pepparrotvisp. Resten skivades och serverades på kavring tillsammans med en grön kvist och råa lingon.

Huvudrättens såg ut såhär:

Stekta ripbröst serverat med potatisbakelse, kantareller och kryddig kanelsky.

Till efterrätten fick det vara nog med lappländska delikatesser. Där gjorde jag en hemmagjord polkagrisglass av grädde, äggula, florsocker och hackad polkagris.

Vi blev mätta och belåtna och skålade in det nya året med ett glas julmust. Jag orkade till och med vara vaken ända till tolvslaget. Inte illa pinkat! :-)

Och se, det blev ju nytt år i år också...

Nu ska jag börja grunna på årskrönikan och även planera lite trivsamma och utmanande aktiviteter under det kommande året.

Gott nytt år på er alla!

  • Kommentarer(3)http://blogg.hannaholmberg.se/#post133