Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

På kurs

Hund/JaktSkapad av Hanna fre, juli 13, 2007 16:29:20

Helgen 7-8 juli var jag och Gira på kurs med Hundskolan Vision i Arjeplog

Blog Image

Fjällbrisens Gira har växt på sig och ser ut att bli en verklig skönhet. Nu får vi hoppas att matte kan lära sig ett och annat så att även de jaktliga egenskaperna får komma tillsin rätt.

Blog Image

Mattias Westrlund utgör tillsammans med Anna Hundskolan Vision.

Blog Image

Här får vi information om dagens övningar på fjället. Vi tränar stadga på både Hundskolan Visions plastripor, uppskjutande dummies och riktig uppflog av fågel. Det var kallt och blåsigt. Men vad gjorde det. Det var i alla fall myggfritt.

Blog Image

Här är några av kursdelatagarna. Från vänster Markus Bergström, Irene Lundmark med Östbergets Soya Brådis (pionter), Sofi Bergdahl med Plattbergets She's Yaffa (gordon setter) och André Dahlgren med Hedängens Princess "Inka" (strävhårig vorsteh.

Sammanfattningsvis är jag supernöjd med kursen. Den gav mig nya infallsvinklar och träningstips. Hundar lär på ett sätt. Hur vi lär varierar, men hundarna lär fortfarande lika. Vi behöver bara strukturera vår träning och dela upp den i olika moment som vi sedan kopplar ihop till en serie.

Jag är inte fullärd efter denna kurs men har fått några nycklar till hur jag ska lägga upp en gynnsam träning för både mig och hunden. Allt för att få en trevlig jakt och nå bra resultat vid kommande jaktprov. Jag är glad, motiverad och upplyft efter kursen. Som grädden på moset fick jag förmånen att lära känna en hel hög med trevliga människor.

  • Kommentarer(2)http://blogg.hannaholmberg.se/#post30
« Föregående