Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Du...

TankarSkapad av Hanna mån, juli 02, 2007 11:24:58

...vem är det?

Denna helg har varit händelserik. Jag har varit både här och där och gjort både det ena och det andra. Jag älskar verkligen helger då det bara är att välja och vraka bland roliga aktiviteter.

Tyvärr ha allt flängande en baksida...kanske beroende på att man inte är lika ung och galen längre. Orken tryter. Jag är helt slut idag. Huvudet är mossigt och tankarna går långsamma. Denna baksidan tar jag gärna så länge det finns tid för återhämtning.

Min målsättning är att njuta och ha kul här i livet. Det tror jag att alla vill. Vi gör på olika sätt för att nå dit. Mitt sätt passar inte alla. Det är inte heller tanken. Däremot finns det en sak som jag tror att alla kan jobba med...din egen självkännedom. Hur mår jag och varför mår jag så? Vad vill jag och varför vill jag det? Hur ska jag nå det jag vill? När ska jag göra det jag vill? Hur mycket orkar jag med?

Att lära känna sig själv gör att man kan förebygga många motgångar i livet. Allt rår man så klart inte på... men mycket. Många gasar på för fullt även om det kommer en snäv kurva på vägen. Eftersom farten är för hög pressas du ut i lösgruset. Har du tur lyckas du hålla dig kvar på vägen, tar lärdom och sänker farten innan nästa kurva. Tyvärr är det allt för många som kör av vägen med allvarliga skador och/eller driftstörningar som följd. Jag pratar om utmattningssymtom och depression.

Självkännedom handlar om att lära sig när det är dags att fira på gasen så att man klarar kurvan eller gasa lite extra på raksträckan för att nå de riktigt höga hastigheterna. När du väl lärt dig att bromsa in i tid och istället gasa dig ur kurvorna känner du dig själv så pass att du börjar köra på de bästa sträcktiderna.

Självklart kan det komma hinder på vägen, ett djur eller en vägskada så att du trots din självkännedom kör av vägen. Du kan bli tvungen att byta fordon eftersom ditt gamla inte passade din körstil. Rätt vad det är så kanske du byter underlag från grus till asfalt. Många saker kan hända som du måste repa dig från eller lära in på nytt. Det är det som gör livet så spännande. Inget är självklart.

Handlar allt bara om mig själv och mitt eget ego? Nä... men allt börjar där. Vi är oss själva närmast. Hur vi mår speglar sig i hur vi hanterar saker och bemöter andra människor. Våra handlingar och vårt bemötande smittar av sig och sprider sig till andra. På samma sätt kan vi bli smittade och påverkade av andra runt omkring oss. Vi smittas av både bra och dåliga bakterier. Vilken slags bärare vill du vara?

Vi träffade ett par bröder uppe hos oss. De är varandras motsatser när det handlar om bemötande och handlingar. De höll på att måla deras barndomshem. Vi gick dit och frågade hur det gick. De svarade i munnen på varandra. Den ena sa bra och den andra dåligt. Han med de goda bakterierna är en person som man gärna hjälper och umgås med. Han är en glädjespridare. Den andra brodern är pessimist och skitpratare som ofta har avsikter och baktankar. Han har lätt att få omgivningen sur och irriterad.

Här kommer empatin och ödmjukheten. Kan du ta hand om dig själv och förstår dig själv kan du även ta hand om och förstå andra. Allt börjar med egot och din egen självkännedom.

Jag känner inte mig själv fullt ut, men jag tror mig veta ganska mycket om vad jag behöver för att må bra och fungera. Jag vill vara en glädjespridare. För att kunna vara det gäller det att arbeta mycket med sig själv, sina tankar och sin attityd. Senaste tidens arbete har gett mig stor lärdom. Vissa saker har varit glatt överraskande och andra har varit mer tungsamma. Jag älskar fartupplevelser och håller på att lära mig att utnyttja topografin för att bromsa och gasa på rätt ställen. Spännande!!!

Men kom ihåg... vi blir aldrig fullärda.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post26