Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Dagen idag...

TankarSkapad av Hanna tor, juni 21, 2007 22:32:03

... var en bakisdag, en riktig "dagen efter dag".

Nä... jag har inte varit på party. Jag har... för att bevara lite av integriteten... genomgått en känslomangel där jag vänts ut och in och plattats till både fysiskt och psykiskt.

Det är ju midsommarafton imorgon och då ska ju livet vara på topp. Vi väntar ett femtontal gäster och jag har mycket att göra för att ställa i ordning lite festligheter.

Här är det dags att använda sig lite av tankens kraft så man vänder den tillplattade avigsidan till rät igen.

Friluftsfriskus som man är trivs jag faktiskt rätt bra i vår länsstad... ett par dagar i alla fall. Ok jag ska erkänna att så många människor på samma plats gör mig trött ganska fort. Men det finns mycket att njuta av även i en stad.

Det första jag gör är att vara ensam. På så sätt slipper man ta hänsyn till andra och undviker situationer som kan göra en irriterad. Dessutom slipper andra påverkas av mitt dåliga humör. En promenad genom stadsparken och vidare till Döbelns park fick utgöra första endorfinkicken för dagen. Motion sägs ju ska göra människan gladare. Ok... egentligen gick jag och väntade på att affärerna skulle öppna... men promenaden i Umeås parker rensade tankarna förvånansvärt bra.

En fet plånbok är nästa villkor för att jag ska komma på bättre tankar. Vad är det för mening att gå på affärer om man inte kan handla. Snacka om deprimerande.

Jag hittade faktiskt en ny affär idag. Vanligtvis handlar jag på Utebutiken eller sportaffärer. Ja... ibland kan jag även gå på HM, men mest för att det är billigt. Den nya affären ligger i Viktoriagallerian och heter Espirit. Den affären har precis min klädsmak, lagom sportig. Jag hade utan problem kunnat köpa halva sortimentet. Det är ett bra betyg från mig som vanligtvis brukar hitta ett eller två plagg som jag kan tänka mig att köpa.

När man fått lätta lite på plånboken och magen börjar kurra är det dags för nästa njutning som staden erbjuder. Ja... den lämpar sig väl bäst till fint väder. Då går jag till en av matvagnarna på Rådhustorget och köper en rullkebab. Denna äter jag upp sittandes på Apberget medan jag tittar på alla möjliga och omöjliga människor som går förbi. Rätt intressant faktiskt... och gott.

Ännu bättre är det när man får träffa en grabb... en gammal kursare från universitetet. Sitta i solen och prata gamla minnen. Han tyckte jag hade tuffat till mig sedan studietiden. Positiv kritik ger en vällda sprutt på tankens kraft. Jag sa att det mest berodde på 30-årskrisen. Tiden går så fort att det inte finns anledning att fira på gasen om man vill nå någon vart innan man blir gammal. Fullt ös!

Efter den uppladdningen återgick mina känslor till att bli normalt skrynkliga. Jag kunde till och med göra en kraftansamling och utföra den shopping som är bökigast... att köpa BH. Jag plockade åt mig ett tiotal plagg, provade och köpte fem. Perfekt... nu klarar jag mig ett halvår till.

Nä... nu ska jag åka hem och börja förberedelserna för midsommarfirandet. Batterierna är fulladdade och jag ser fram emot en trevlig kväll med mysiga vänner.

Glad midsommar!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post23