Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Plus och minus

AllmäntSkapad av Hanna tis, november 04, 2020 22:18:56

Enkel matematik!

Åhh, jag ligger 5492 steg minus idag. Vid denna sena timma finns varken tid eller ork till att få ihop de 10 000 steg man bör gå varje dag. Klart att man skulle kunna fuska och använda mackapären som en maraccas, men någon träning för högerhanden behövs knappast.

Självklart använder jag en stegräknare. Man måste ju hänga med bland nymodigheterna. Sanningen är att jag haft den snart ett par år. Att räknaren fortfarande fungerar är ett under. Den har redan överlevt två turer i tvättmaskinen och legat ute på gården i regn och rusk för länge för att vara hälsosamt. Men den visar ingen tendens till att vilja kasta in handduken.

Tror jag ja. Kanske är det där jag har förklaringen till att jag lite för ofta får kämpa ihop mina 10 000 steg varje dag. Mackapären anser garanterat att jag behandlat honom illa och hoppar över varannat steg. Skulle inte förvåna mig. Inte för att jag är lat och motion tar emot. Man kan ju inte få för mycket av det goda.

1+1=2

Minus 5492 steg har garanterat gett plus i något annat. Ni känner väl till energiprincipen (E=Q+W)? Mängden energi är konstant. Den kan inte skapas eller förintas. Termodynamikens första huvudsats - värme som flödar in till ett system är lika med summan av ändringen i inre energi plus arbete som uträttas av systemet.

Man kan säga att mitt minskade dagsverke av antalet steg har ökat den inre energin för att mängden värme ska vara densamma. Visst är det logiskt och begripligt? Undra vem jag försöker övertala egentligen?

Nåja, mina uteblivna steg ägnades till en god middag på hotellet tillsammans med fyra kollegor och därefter nedanstående humorföreställning.

Föreställningen handlade om Charlottes inre pessimist vars motto är "den som skrattar på morgonen gråter innan kvällen kommit". Här kan vi snacka om att vara missbrukare av ironi i allra högsta grad. Men kul var det och många poänger fanns i pessimistens berättelse om den positiva Charlottes val och prioriteringar i livet.

Vi har alltid minst två sätt att se på saken. Det är fler saker som förenar oss människor än som skiljer oss åt.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post120