Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Abbe burbyggare

AllmäntSkapad av Hanna lör, november 08, 2020 23:05:14

Min kära make har byggt den sjunde buren till mina små påhitt. Han börjar antyda så smått att han blivit ett burproffs som snart kan sin sak och känner sig ganska nöjd med byggkonsten inom området. = hanna nu får det vara nog med dina påhitt!

Blog Image

Mina små kaniner har fått en fin vinterbur. I den finns två små isolerade boningar (luckorna längst till vänster resp längst till höger) fyllda med halm. I de två luckorna med galler fyller jag på mat och strö. I det runda hålet i mitten fyller jag på hö. Väggen som delar de två burarna är av nät och formad som ett Y. Höet lägger jag i Y:ets klyka. Kaninerna - mamma, pappa och barn trivs kanonbra.

Blog Image

Det blev ju två kaninungar, en hona och en hane. Eftersom hanarna börjar slåss om de är i samma bur var jag tvungen att göra mig av med hanungen. En tvådelad bur fick räcka. Någon måtta får det vara på skansnäsfarmen.

Tyvärr var det hanen som var mest tillgiven. Han fick namnet Oskar och flyttade in till en äldre kvinna i byn. Hon fick denna lilla kanin att bli som en katthund. Hon hade den lös inne i köket. Den gjorde sina behov på lådan och låg på sidan med utsträckta ben under köksbordet. Han kom fram och ville bli klappad. Fascinerande!

Men lilla Oskar kunde inte bo kvar hos kvinnan. Han fick flytta till en annan plats, med himmelskt goda morötter.

Behöver du hjälp av en burbyggare till diverse smådjur så har jag en slipad kontakt jag kan förmedla.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post122