Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Resdags

AllmäntSkapad av Hanna ons, november 28, 2020 13:38:28

Bilder från Fritidsresor

Blog Image

Tänkte bara berätta att det blir lugnt på bloggen ett tag...till efter andra advent.

Den vita bikinin ska komma tillbaka...du vet den som finns kvar trots att man är naken. Jag ska åka ner till varmare breddgrader och försöka mig på att slappa lite.

Åker till Kap Verde öarna.

Blog Image

Först skulle vi åka till Goa i Indien...men förstod att det skulle bli för mycket att hinna med (allt man vill titta på och uppleva) när man bara ska vara borta en vecka.

Valet föll på ökenön Sal med staden Santa Maria. Där finns bara minimalt med aktiviteter = borde kunna ta det lite lugnt.

Tänkte jag skulle prova på lite vattensporter som dykning, vidsurfing och kajak. Det finns även vågsurfing och kite...men tror att det är lite för farligt... får väl se hur morsk man är.

Vi har all inclusive, vilket innebär fri mat (i sex restauranger), dryck, GLASS, frukt och snacks. När det inte kostar något kan man ju även passa på att smaka på alla konstigheter som finns att äta och dricka. Gissa om jag ska frossa. Kommer att gå upp flera kilo!

Ja som ni hör är det tur att utbudet inte är så stort.

Gotti gott gott!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post54

Årets julklapp

TipsSkapad av Hanna fre, november 23, 2020 15:26:05

Blog Image

Jag fastnar för vissa saker bara, av någon anledning som jag inte kan förklara.

Den här bilden såg jag igår när jag skapade en "highlight" i fåtöljen framför brasan med Utemagasinets senaste nummer i händerna.

Bilden är ju helt kanon och retar min humor lite så där mysigt mycket. Jag skulle vilja ha en sån där, men kan inte förstå runt vilken kvinna banden ska nå.

I samma tidning finns en gästkrönika av Erik Ahlström med rubriken "Hellre uteliv än köphysteri".

"Heja heja" säger jag bara.

Här får ni några citat:

"Genomsnittsvensken tjänar ca 2786 kronor/vecka efter skatt. Det ska räcka till hyra, försäkringar, bil, kläder, nöjen, mat, besparingar och friluftsliv. En ny friluftsjacka kostar upp emot 6000 kronor. Det tar alltså drygt två veckor att spara ihop till en jacka om du bara lever på vatten, luft och blåbär samt sover under en gran. Ekvationen går knappt ihop"

"Men hur många behöver egentligen en värstingdunjacka på tunnelbanan eller ett par skidbrallor med bajalucka för expeditionsbruk - i Sälen? I ärlighetens namn, hur svårt kan det vara att göra ett par byxor eller en jacka? Dessa plagg som i grunden sett likadana ut i århundraden. Att en av våra ledande membrantillverkare skriver följande i sin kampanj 'kläder för dig som vill få ut mer av livet' känns ju som ett riktigt hopkok av ett gäng reklambyråstekare från Stureplan."

"Så köp inga prylar i år, vårda dina gamla istället!" "Spara pengarna du skulle lagt ut på ännu en pryl. Ta istället tjänstledigt i två veckor och gör det du gillar allra bäst: ta dig ut i naturen. Det har du råd med!"

Så sant som det är sagt!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post53

Highlights

TipsSkapad av Hanna tor, november 08, 2020 15:34:34

Det finns mycket roligt i livet som jag upplevt och hoppas på att få uppleva. Förra bloggen som heter ”någon” handlar om vardagen och att hitta glädjeämnen i enkelheten. Många vardagliga smultronögonblick brukar ”drabba” mig spontant, ta tag i mig i stunden. Det finns även ett antal enkla highlights, som jag även kallar dem, som jag mer eller mindre ser till att lägga till rätta när jag känner att jag behöver lite extra vardagsnjutning.

Highlights har inget att göra med mänskliga möten. Sådana möten spelar i en helt annan dimension och hör till en egen blogg. Highlights hör till jaget och egot.

Jag tänkte delge några av mina små och enkla highlights:

Krypa ner nyduschad och naken i en renbäddad säng som luktar vädrat.

Att en kall och hurvig morgon känna hur bilens sätesvärme tinar upp kroppen.

Efter en dag ute i snön komma in och mysa framför brasan med en kopp varm choklad

Att ge allt sista hundra meterna på löparrundan och få sätta sig och pusta på bron

Att äta en solvarm mango sittandes i solen på trappan till altanen

Väckas med frukost på säng

Få massage eller bli mojsad i håret

Äta vaniljglass med krossad choklad

Att riktigt smutsig få duscha varmt och länge

Spela en bra låt med bra kräm och skråla med

Köra farligt fort med alla fordon

Ett intressant samtal in på småtimmarna över en kopp te och tända ljus

Äta så många jordgubbar jag orkar

Mys och gos med den som står närmast

Att sitta i fåtöljen under en filt och läsa en ny tidning som kommit i postlådan

Barfota i gräset en ljuv sommarmorgon

Äta en apelsin i vårsolen sittandes på renskinnet i snögropen

Att slappa i hängmattan och fantisera om molnen

Svischa fram på perfekt vårvinterskare med löparskidorna

Promenera en kall vinterkväll när det knarrar under skorna och månljuset gör dag

Släppa hundarna på skogen en färgrik höstdag med frisk och klar luft

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post52

Någon

TankarSkapad av Hanna ons, november 07, 2020 14:20:45

När man kommer hem, fyra timmar efter man egentligen slutade sin arbetsdag, är man inte direkt fylld av energi. Det är mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem. Samtidigt är det bra med mörkret. Det underlättar när man möter de gigantiska långtradarna längs vår smala och slingriga väg. I dagsljus brukar mötena ibland bli lite väl spännande.

Den spåriga vägbanan gör mig påmind om att det snöat under natten och jag bör nog skotta lite snö när jag kommer hem. Ekonomisk som man är (snål är nog rätta namnet) står termostaten på elementen fortfarande på noll. Om jag har otur har temperaturen sjunkit under tvåsiffrigt trots att jag gjorde en jättebrasa i morse. Jag bör nog göra upp en eld direkt när jag kommer hem för att hinna få lite värme i sängkläderna.

Visst ja, jag gjorde slut på veden i morse så jag får nog ta på mig pannlampan och plumsa ut till vedförrådet och klyva upp lite ved och bära in.

Mina rapphöns och fasaner flyttade in till ladugården igår. När jag liks ha pannlampan på mig kan jag ju gå upp dit och se att allt är som det ska. Förhoppningsvis ska fåglarna överleva till våren så att träningen inför nästa höst börjar i tid. Pannlampan behövs längs den mörka byvägen eftersom gatljusens lyse lyser med sin frånvaro.

Hungrig är man också, som en varg. Men man får väl leva på hullet till dess man fått undan det primära. Jo hullet finns kvar trots ett antal fjällbestigningar under hösten. Jag har sett till att äta många Snickers.

Inte direkt upplagd svänger man in mot gården och upptäcker att någon skottat vår väg och hela gårdsplanen. Någon visste att jag skulle vara ensam hemma. Vad gulligt!

När billyset slocknat och jag kliver ut i vintermörkret reagerar jag på att det är ljusare än vanligt. När jag vänder mig om så ser jag att någon har lagat våra gatlysen som varit trasiga i över ett år. Vi har ju normalt hela elva stycken i byn så visst märks det om hälften är svarta. Nu behöver man inte gissa sig till var korsningen till vår gård svänger av de gånger man glömt att ta med sig pannlampan.

Innan jag vänder mig om tittar jag upp mot himlen. Trots ljuset från de lagade gatljusen möts jag av tusen och åter tusen stjärnor på himlavalvet. Vilken vacker syn! Det är inte alltid man ser så många så tydligt. Just då kommer känslan av det jag brukar kalla smultronögonblick. Dessa små stunder som förgyller tillvaron. De finns för oss alla, mitt i livet, i vardagen. Vi behöver bara lära oss att hitta dem och vara så närvarande i nuet att vi kan ta till oss det som ges.

Upprymd och i en annan sinnesstämning än tidigare vänder jag på klacken och går in för att hämta pannlampan så jag hittar av vedträet jag ska drämma till med yxan. Jag hinner bara öppna dörren så möts jag av en ljuv och behaglig värme. Någon har gjort upp eld. Efter att ha tagit av mig skorna och gått in ser jag att vedkorgen är full. Tusen tack!

Det här är en helt vanlig kväll när jag kommer hem från jobbet. Tänk vad mycket man kan skriva om sådant som bara är vardagsmat och egentligen inte så intressant. Men i det jag berättat finns mycket att hämta. Vad är det som gör livet värt att leva? Är det den efterlängtade utlandsresan som man sparat i månader för att ha råd med? Är det mitt nya kök med fläktkåpa, spishäll och inbyggd mikro? Eller kanske mitt viktiga arbete som slukar all min tid och tankeverksamhet. Varför inte den nya bilen som jag beställt och längtar efter att sota ur..trots att det inte finns något sot? Kanske det är förverkligandet av den där drömmen som kommer att förändra mitt liv?

Vi behöver alla saker att längta efter och sträva mot. Inget av ovanstående tycker jag är fel. Men utan de vardagliga smultronögonblicken tror jag livet blir svårt och fattigt. Vi måste lära oss att uppskatta vardagen och se det värdefulla i det lilla. Många av oss hamnar lätt i en ond spiral där mycket vill ha mer. Upplevelse på upplevelse dövar våra sinnen så pass att vi till slut får svårt att hitta njutning och tillfredsställelse. Konsten är att hitta det i vardagen och i enkelheten.

Jag tror inte det bara är vardagen som ska utgöra livet. Det ska vara grunden, basfödan som spetsas med en god efterrätt lite nu och då av typen som beskrivits ovan.

Jag varken hittar eller ser vardagens möjligheter och njutningar varje dag, men jag är medveten och tror på det och försöker efter bästa förmåga.

Denna någon som beskrivits ovan är verkligen fantastisk. Tänk så värdefullt att ha denna någon som ställer upp och gör saker bara för att vara snäll och glädja andra. Någon kan ibland vara omedveten om sin betydelse. Det kan vara ett ”hej” när man möts på gatan, ett bemötande eller agerande. Reparatören som fixade ljuset var en någon med betydelse för mig.

Att någon gång få vara en någon som på något sätt gör någonting för någon är något att sträva mot.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post51

Grattis!

AllmäntSkapad av Hanna tis, november 06, 2020 15:33:45

Marlene fyller 30 år idag!!!

smiley En stor grattiskram från mig

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post50
« FöregåendeNästa »