Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Bättre och bättre

AllmäntSkapad av Hanna lör, januari 10, 2009 10:47:39

...dag för dag.

Nu känner man sakta sakta hur orken successivt kommer tillbaka. Den ljuddämpande plåtburken som skallen isolerats i har snart snutits ut med mängder av näsdukar. Ni har väl sett reklamen? Att näsan fortfarande sitter kvar relativt oskadd är ett under. Man måste vara uppbyggd av rätt bra läkkött trots allt.

Med tanke på reklam så har jag väl aldrig sett så mycket tv som under denna julledighet. Jag hoppas verkligen att jag gjort bort den dosen för lång tid framöver. Tv:n är bra tidsfördriv, men faktiskt inte så mycket mer. Visst händer det att man lär sig något nytt, men det mesta är bara skrot. Sånt som man mår lika bra och ännu bättre av att inte se. Jag investerar gärna tiden i något annat.

Bagarstugan är på väg uppåt. Pillermyran har vaknat till liv igen och trotsat den 30-gradiga kylan. Allt går om man klär sig, heter det visst. Om sanningen ska fram så har jag saknat pillersidan betydligt mer än vad jag trodde. Det är lätt att inbilla sig att "vi behöver ta igen oss och mysa stilla lugnt i soffan". Skitsnack! Det finns inget mer enerverade än sånt när man inget hellre vill än att vara aktivare än någonsin. Dessutom klagar karlarna var femte minut dag som natt om hur jobbigt det är att vara sjuk. Lägg energin på att bli frisk istället vetja.

Så här ser bargarstugan ut, eller ja det är väl fortfarande en hel del som fattas men lite ser ni i alla fall.

...och här har det hänt lite till.

Även idag är det full rulle. Nu är det gavelspetsarna som ska upp och även de tunga runda stockarna som ska fungera som längsgående takåsar. Nog blir det fint så småningom men det går hundra gånger fortare med vanligt hyvlat och rakt resvirke. Det är annat än gammalt timmer som stått och blivit vinn i hundra år. Stugan är från början av 1900-talet.

Bagarstugan består av två rum med ett sovloft över lite drygt vänstra halvan. Den kommer att fungera som bagarstuga och inredas med alla gamla prylar man samlat på sig. Det kommer garanterat att bli skitmysigt. Jag ser redan fram emot att fira jul i den. Stugan kommer även att finnas för alla vänner med fyrfotingar som vill komma och hälsa på. Loftet som finns ovanför garaget har jag lovat nära och kära att hålla allergifri.

Sedan har några fler sk djur gått vårt öde till mötes. Det har blivit en skata, en nötskrika, en räv och två mårdar. Torts detta har vi fortfarande en räv och en mård som smyger runt knutarna. Hur många sådana här djur finns det egentligen? Vi måste nog ligga i om mina kommande fasaner ska bli annat än smaskig söndagsmiddag.

Trettondagsafton var jag ute på den första långa skoterturen. Vi var åtta skotrar som pinnade på i ca 5 mil. Det var lika trevligt som vanligt. Det riktigt positiva var att jag såg ovanligt många fågeltraj trots att vi inte var ända upp på de riktiga ripmarkerna. Tänkte jag skulle köra en sväng idag och se om det är lönt att plocka fram bössan och låta hunden lukta på något gott. Sedan måste även skidspåren sladdas så att julhullet blir ett minne blott och att hundarna får upp bra flås till att springa fjällsida upp och fjällsida ner.

Tjingeling!

  • Kommentarer(2)http://blogg.hannaholmberg.se/#post134