Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Fågelmat

Äventyr/UpplevelserSkapad av Hanna mån, juni 11, 2007 14:24:24

AAAAhhh...nu förstår jag...var alla fåglar kommer ifrån...

Många fåglar måste äta mycket mat. Eftersom vi har så många fåglar måste vi även ha mycket insekter. Enkel slutleding...

Insekterna kommer lätt innanför fönster och dörrar som står öppna. För det mesta gör det inte så mycket med små kryp här och där inomhus. Äter inte hundarna upp dem så ser jag till att de blir bragd om livet...

För det mesta går det bra...utom på ett ställe...

Härom natten vaknade jag i tron om att min sängkamrat kallade på min uppmärksamhet genom beröring på halsen... mmm mysigt tänkte jag...

...men vänta nu... inte ska man väl nypas och stickas. Vad gör han!

Jag blev tvungen att känna efter... en böld på halsen...som rör på sig!!!!

Snabbt klöste jag undan bölden som landade på sängbordet. Där såg jag vad det var...en snytbagge eller knäppskorv som vi oftast kallar dem.

Naturligtvis hade det lilla krypet beträtt förbjuden mark... inga insekter får NÅGONSIN komma till sängen utan att straffas med döden. Till saken hör väl även att jag ännu inte var riktigt vaken och vid mina sinnens fulla bruk.

Där...hittade jag ett bra mordvapen. En hårklämma med taggar. Av någon anledning fick jag för mig att jag skulle kunna klämma igenom det hårda skalet med en tagg utan att baggen skulle... just det... sprätta iväg... tillbaka till SÄNGEN!!!!

Upp hoppade jag, stod upp i sängen och skakade täcket. Här vaknade sängkamraten. Gissa om han undrade vad i hela friden jag höll på med.

"Jag har en knäppskorv i sängen", "En knäppis i sängen", "En knäppis i sängen" skrek jag och skakade täcket.

Va??? Han fattade inget. Var jag vaken? Gick jag i sömnen? Vem var en knäppskorv? Var det han som var knäpp?

Vi hittade baggen till slut och sängkamraten fick göra den lilla insekten platt som en pannkaka så jag försäkrades om att åter få komma till ro utan mer sällskap i sängen än kamraten.

Är man inte galen så blir man...

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post19