Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Fåfänglighetens fåfänga

AllmäntSkapad av Hanna mån, januari 07, 2008 18:53:34

Äntligen återgår det mesta till det normala och vardagslunkens gamla gängor. Under jullovet har jag träffat familj, släktingar och många goda vänner. Det har varit roliga och intensiva stunder med en del tokerier och sena nätter. Den största tiden har jag dock bara myst och pyst. Jag har tagit sovmornar, strosat runt i bara understället, åkt skidor både framför teven och ute i det fria, bastat, ätit julmat och mängder med godis. (Bäst man passar på innan nyårslöftet.)

Det är bland det bästa med att bo ute i ödemarken. Man bara är, utan att bry sig om frisyr, kläder och smink. Är man ständigt uppiffad kan man ju aldrig göra sig fin. Man kan bara bli fulare. Vad är det då för vits? Det är ju kontrasterna som gör skillnaden. Den som inte kan visa sig nymornad och osminkad kan ju inte heller vara enkel och naturlig.

Det finns dem som inte tror att jag är fåfäng. Varför skulle jag inte vara det? Bara för att man tål lite kroppsarbete och inte är rädd för skit under naglarna kan man faktiskt tycka det är roligt med paljetter, glamour och fåfänglighet.

Ett par kompisar (alltså de var ett par) till mig hade diskuterat innehållet i kvinnans sminkväska. Mannen ansåg att ögonfransböjaren var helt onödig och att ingen annan kvinna hade en sådan. Kvinnan hävdade motsatsen. Mannen drog till med ett exempel som verkligen skulle bevisa att han hade rätt och sa ”Hanna har garanterat inte en sån där”. Sagt och gjort kom de till mig med frågan om jag hade en så kallad ögonfransböjare i min ägo. ”Självklart har jag det, det har ju alla kvinnor” blev mitt svar.

Jag har funderat lite på varför just jag fick den frågan. Kanske ni tycker den är självklar. Till viss del förstår jag, men till stor del inte. Kvinnan förstod att jag skulle ha en ”sån där” men inte mannen. Varför inte det?

Jag kan villigt erkänna att jag är lika fåfäng som alla kvinnor. Jag kanske inte är det riktigt lika ofta men i alla fall på samma sätt och med samma hjälpmedel.

Jag plockar mina ögonbryn och rakar mig både här och där med apparat, hyvel och hårborttagningskräm. Jag färgar håret, använder specialschampo och gör inpackningar. Jag använder pealingkräm på ansiktet, skrubbhandskar i duschen med efterföljande ansiktskräm respektive hudlotion. Jag bleker mina tänder, filar mina fötter och köper märkessmink från Make Up Store. Jag använder gärna spetsunderkläder och kjol när tillfälle ges. Det enda jag inte gjort mig fåfäng över är skor med klack (180 är tillräckligt långt enligt mitt tycke) och manikyr (nagelbitare har inte några långa naglar att manikyrera).

Jag är fåfäng så det räcker och blir över.

När vi nu är inne på fåfänglighet ska jag berätta en liten episod från vårsommaren. Under denna period stiger temperaturen och klädseln lättas. Blir det tillräckligt varmt kan det tänkas att man förvandlas till bikinibrud. En sådan utförsel kräver en viss förberedelse.

Som vanligt på helgerna har jag tusen saker jag vill göra och bör hinna med. Jag vill ta vara på dagen och vara ute så mycket som möjligt. Just denna dag skulle sommarblommorna få befrias från sina klämmande och sprängande odlingskrukor och flyttas till vida plantlådor fyllda med näringsrik och myllig jord.

Naturligtvis, fåfäng som man är, vill man passa på att lägga grunden till sommarens gyllenbruna hud. Som tur är man kvinna och kan göra flera saker samtidigt. Sola och plantera blommor samtidigt är ju lätt som en plätt. Man vrider bara kroppen allt eftersom solen steker, precis som när man halstrar en hel gris över öppen eld.

Att vara kvinna innebär också att man kan vara supereffektiv och utnyttja tiden till max. Nästa göromål är redan planerat innan det första är avklarat.

Precis så var det för mig denna morgon. Jag vaknade tidigt till en underbar sommarmorgon och kände energin flöda. Denna dag skulle jag hinna så mycket.

Jag plockade och städade både här och där, satte igång en tvätt och plockade ur och i diskmaskinen. Det var bara en sak kvar innan jag kunde ta på mig bikinin och gå ut.

Gira, min lilla guldklimp till valp, följde mig var jag än gick, till och med på toaletten. Lite snabbt skulle jag in dit och fixa bort sista göromålet. För er som inte är så insatta så finns det en hårborttagningskräm man kan använda på lite känsligare ställen för att slippa stubben. Krämen är lika effektiv som vi kvinnor och gör att håret upplöses och förintas på bara ett par minuter. Grymt bra!

Krämen hade jag inte använt på ett antal månader. Hastigt och lustigt (hade ju lite bråttom att komma ut) öppnade jag tuben samtidigt som jag klämde till. Krämkorven måste ha längtat att få komma ut och se dagens ljus, för den kom ut på en tiondels sekund och totalt utan precision… och hamnade på Giras huvud.

Gahhh…nu gällde det att tänka snabbt. En stund till och min lilla guldklimp skulle få en hårlös krämkorvsform på huvudet. Fort lite papper och gnugga. Resultatet blev en utspridd krämkorvsmassa på HELA huvudet. Om en ännu mindre stund skulle min lilla guldklimp vara helt skallig!!! Fort in i duschen och spola mängder med vatten.

Efter en närmare granskning såg det ut som om guldklimpen kom undan med blotta förskräckelsen. Håret var kvar och hade bara ändrat färg. Guldklimpen hade blivit ett ljushuvud, som matte, lika smart. Smått försenad gick jag ut i solen för att bli lika gyllen som guldklimpen.

Sådan matte sådan hund ;-)

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post60