Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Tour de ski

AllmäntSkapad av Hanna mån, januari 07, 2008 16:46:03

Go Kalla go!!!

Jag säger bara Charlotte Kalla - HEJA HEJA!!!

Äntligen har det återigen blivit roligt att se längdåkning.

Vilken bragd!

Själv har jag plockat fram löparskidorna och tagit några turer på isen. Tekniken sitter förvånandsvärt bra för att vara så många år sedan man var aktiv. Någon större stjärna var jag inte. Vem kan vara det med pinnar som armar och ben? Mina bästa tävlingar gjorde jag i riktigt surföre. Lätt har jag alltid varit. Jag gled enkelt ovanpå snölagret medan alla andra skar ner och kämpade i modden.

En annan sak man känner så här som glad motionär är att kroppen inte återhämtar sig lika fort som tidigare. Träningsvärken kommer snabbare, på fler ställen och sitter kvar längre. Jobbigast var det när jag under julhelgen kvistade en fallen gran med motorsågen. Jag hade kramp i nackmusklerna i två dagar. Tack och lov för tigerbalsam.

Trots denna vetskap ska jag damma av min gamla Fatpipe sista helgen i januari. Jag ska vara med i Duvan Cup, en innebandyturnering. Sist jag spelade innebandy var för snart två år sedan. Före det har jag spelat tre gånger på tre år, och då i Sorseles lokala turnering.

Hur jag nu inbillat mig att min gamla avdankade talang som målspruta i Vännäs AIK:s damlag ska sitta kvar efter 8 år sedan divisionsspel med riktiga träningar, ett par tre års sällskapslir och fem års total frånvaro...är för mig en gåta???

Nu har jag sagt att jag ska vara med och det ska bli roligt att spela med en bunt gamla vänner. Men jag kommer garanterat vara darrig i handlederna, sakna klipp i steget och ha ett enda långt tunnelseende. Jag kommer stå där som ett frågetecken när jag lagt den där perfekta passningen i tron om att bollen fortfarande är kvar på bladet, när skottet upp i krysset blir ett fösare med båge och när motståndaren tunnlar mig en gång för mycket.

Det är svårt att "bara ha kul" när man är tävlingsmänniska och där tanken vill en sak och kroppen gör en annan. Vi får väl se vad som sitter kvar. Jag tänkte hänga på några sorselebor och lira en stund ikväll och är glad om jag tar mig upp ur sängen och ner för trappan i morgon bitti utan pust och stön.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post59

Smått och gott

AllmäntSkapad av Hanna ons, december 12, 2020 16:05:14

Det var verkligen härligt med en semestervecka på varmare breddgrader. Det kommer lite bilder så småningom på hemsidan.

Borta bra men hemma bäst heter det med rätta. Det är nyttigt att åka bort för då uppskattar man det man har hemmavid. Man ser med andra ögon.

Imorgon ska jag ner till Umeå och laseroperera mina ögon. Jag har arbets-, tv- och dataförbud i en vecka. Det finns faktiskt både en och två fjärilar i magen. Ni får gärna hålla tummarna att det går bra. Synen är det sinne som jag verkligen inte skulle vilja vara utan. Men samtidigt så kommer alla skoter-, fjäll-, bad och jaktturer att bli så mycket enklare utan både glasögon och linser. Helt klart värt risken.

Atlas kommer att vara affischpojke i Härliga Hunds januarinummer. Det är ett sockföretag som ombetts att medverka med text och bild. För över ett år sedan beställde jag några sockar för att bespara Atlas tassar på vårvinterskaren. Företagaren ville ha några kort med hund och tasskydd...och jag ställde upp som vanligt. Bilderna tog jag med mobilen så det är ingen vidare kvalitet. Företagaren ska själv skriva texten. Det ska bli intressant att se vad det blir.

Humorprogrammet i P3 "Mammas nya kille" börjar igen den 9 januari. Har du missat det så rekommenderar jag att du ger det en chans. Jag lovar att du kommer att dra på smilbanden.

Fisket har gått tokbra. Nu har vi fått 11 öringar på totalt 34 kg. Frysen fylls på med härliga filéer. Är du sugen att smaka så kom upp och hälsa på. Jag lovar att jag ska laga i ordning en god middag.

Umeå och Koskela nästa...

Hejhopp

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post58

Julsaga

AllmäntSkapad av Hanna lör, december 08, 2020 23:28:14

Denna historia fick jag av en kär gammal vän...eller inte gammal och till åren kommen utan en sedan länge...ja...jag tror ni fattar.

Jag kan villigt erkänna att jag läste ända till slutet eftersom man är både nyfiken och svårdresserad...på både gott och ont.

En gammal historia som gott kan läsas igen så här när vi närmar oss juletid.

Det var en gång en perfekt man och en perfekt kvinna. Dom träffades och eftersom deras förhållande var perfekt gifte de sig. Bröllopet var perfekt och deras liv som gift par var också perfekt. En julafton när det snöade mycket åkte det perfekta paret bil på en slingrande väg och plötsligt såg de någon vid sidan om vägen som verkade fått punktering. Det var jultomten med säcken full av presenter. Eftersom de inte ville göra barnen besvikna erbjöd de jultomten att åka med dom så att han skulle hinna dela ut presenterna. Och så började de snart dela ut presenterna. Men tyvärr försämrades vädret och de tre råkade ut för en olycka.

Bara en av de tre överlevde. Vem?

(Tänk först och titta sen på svaret nedan)

*

*

*

Tänkt färdigt?

*

*

*

Givetvis överlevde den perfekta kvinnan.
Hon är den enda av de tre personerna som existerar i verkligheten.

Alla vet att jultomten inte existerar... och vad kan man säga om de perfekta männen!!


För kvinnor slutar historien här. Männen kan läsa vidare.

*

*

*

Bonus för män:

Om inte jultomten existerar och inte den perfekta mannen så betyder det att kvinnan körde. Det förklarar olyckan.Och en sak till: Om du är kvinna och läste slutet av historien så bevisar det att:
Kvinnor gör aldrig vad de blir tillsagda.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post57

Kap Verde2

AllmäntSkapad av Hanna mån, december 03, 2020 22:19:47

Jag ser att det sista jag skrev pa bloggen forra gangen inte kom med...

Hoppas allt kommer med denna gang.

Det blir bara varmare och varmare. Med varmen foljer blasten verkar det som.

Vi forsoker ta det lugnt och bara slappa men det ar svart. Soltimmarna blir inte sa manga. Pa en stund kryper det i kroppen och man vill hitta pa nagot.

Vi har snorklat, spelat vattenpolo, bastat (underbart trots varmen), bubblat pa spa och tranat pa gym. Provade lopband for forsta gangen.

Imorgon blir det kajak och windsurfing.

Blog Image

Som ni ser (tidningen) sa langtar inte Albin hem det minsta ;-)

Pa onsdag har vi hyrt en 4x4 buggy som vi ska leka med langs sanddynorna i oknen. Ska bli skitkuuul!

Blog Image

Som ni ser sa har badkrukan Hanna blivit omvand. Det ar en massa fina fiskar i vattnet och jag trivs dar lika bra som dem.

Det skiljer tva timmar har mot hemma. Klockan ar 20.10 och vi ska snart ata middag. Hemma ar den 22.10.

Som sagt maten ar helt ok...med lite extra salt. Tror vi saltar maten valdigt mycket i Sverige. Vi har atit fisk och skaldjur i alla former...Albin rynkar val lite pa nasan. blackfisk och shushi ar val forstaeligt...speciellt shushin var ingen hojdare.

De dricker mest ol och det dar sura vattnet. Jag har kommit pa en superbra grej med att ta lite vin (ett par cm) i glaset och fylla pa med sprite (lasken alltsa)...blir helt ok...nastan gott.

Pa forra bloggen hade jag skrivit (det som inte kom med) lite om vattensporterna som finns har, bla kite. Frans du skulle trivas som fisken har. Kite, vind och vagsurfare ar val de flesta som finns har. Ovriga turister bestar av barnfamiljer och pensionarer...och aven par som oss...

Vi har det fin fint och hor nog inte av oss nagot mer innan vi kommer hem. Som det kanns nu sa ar en vecka tillrackligt lange for oss. Det har blev perfekt.

Kram pa er allihopa fran Hanna och Albin

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post56

Kap Verde

AllmäntSkapad av Hanna lör, december 01, 2020 20:11:42

Hello everybody...

Nu blir det text utan prickar...hoppas ni kan lasa...

Blog Image

Sa har harligt har vi det...

Det strulade pa resan ner...kom fram klockan tre pa natten eftersom planet var forsenat.

Forsta dagen var runt 23 grader...lite kallt tyckte vi. Fort var det andrat...idag har det varit VARMT.

Vi bor pa ett superbra hotell med hog standard och fantastisk mat och dryck.

Blog Image

Det ar svart att varva ner. Man kanner sig lite rastlos.

Havet ar skont. Nar till och med badkrukan Hanna plaskar i vattnet forstar ni att vattnet ar vamt. Det ar ett surfstalle vi hamnat pa och vagarna ar hoga. Sa dar lagomt stora utan att vara farliga. Man hamnar i skummet utan att veta vad som ar upp och ner. Bara att folja med till man spolas upp pa stranden...med mangder av saltvatten i ogon och nasa. Vattnet ar valdigt salt har. Man har saltutvinning pa on.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post55
« FöregåendeNästa »