Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Alltid snygg?

TankarSkapad av Hanna fre, maj 04, 2007 09:51:18

Igår kväll när vi låg i sängen böjde jag mig mot Albin och skulle ge honom en godnattpuss. Då sa han "du Hanna..." med en sån där len röst som han brukar ha när han säger att han älskar mig. Han fortsatte "... jag tror att du luktar vitlök". Besviket utryckte jag mig att jag trodde att han skulle säga att han älskar mig. Visst han ändrade sitt uttalande till "Ja... jag älskar dig trots att du luktar vitlök". Mmm... men på min sida sängen och på minst en armlängds avstånd.

Detta påminner mig om när man var yngre och hade gjort sig snygg för någon eller några killar. Innan man var på plats frågade vi tjejer alltid varandra "hur ser jag ut?", "är jag svart under ögonen?", "sitter allt som det ska?". Med fullt förtroende var man varandras speglar.

Idag när tjejerna inte finns på plats brukar jag fåga Albin hur jag ser ut. Hans svar är entydigt "du ser bra ut". Detta säger han även om jag lagt mig med nyduschat hår och vaknar som ett troll med påsar under ögonen, varit en vecka på fjället utan dusch och kam eller har sminket långt under ögonen så man ser ut som en hårdrockare. På sin höjd kan han kommentera om jag har sot i ansiktet eller öppen gylf. Det är helt enkelt meningslöst att fråga honom. Jag är alltid fin i hans ögon.

Men HALLÅ... är det inte så det ska vara???

Älskad för den man är

Jo visst... är det så. Men det ligger ju inte på det planet.

Vem är det man gör sig fin för? Är det för mig själv, min respektive eller för andra? Vad är det vi kvinnor försöker uppnå med alla nya kläder och frisyrer, smink, smycken och heminredning?

Är vi lurade av konsumtionens lakejer? Duger vi inte som vi är utan att köpa det senaste?

Jag har inga svar på dessa frågor. Har du det?

Ska jag försöka svara så tror jag det sitter mycket i självförtroende och personlighet. När att man trivs med sig själv och tycker att man är fin får man en helt annan utstrålning och ett bättre sjävförtroende. Denna "snygghetsnivå", hur mycket man behöver göra sig till, kan nog vara olika för olika personer.

Utseende och hemmet speglar även personligheten. Är man sportig vill man ha sportiga kläder och se pigg och fräsch ut.

Sedan tror jag det handlar mycket om att få bekräftelse från andra... men det lämnar jag till en annan blogg...

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post9