Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Det som är gjort, är gjort

AllmäntSkapad av Hanna tor, februari 21, 2008 16:59:18

Ok…jag ska försöka blogga om något annat än min trasiga hälsena…sena-re…(ha ordvits)

Det är ju faktiskt nästan det enda som rör sig i mitt huvud för tillfället, och jag tvingar ju ingen att läsa.

Varje dag är inte tipp topp, men jag tycker att det går ganska bra. Det är bara ibland som min frustration av allt stillasittande läker ut.

Jag har upptäckt att det inte bara är ”fel” att vara skadad. Jag får göra bort sådana saker som man aldrig har tid med annars, eller kanske prioriterar.

Jag har tagit tag i och skaffat mig en fondförvaltare till min premiepension. Det har gått 8 år sedan man första gången fick placera denna del av pensionen och mina val var inte så lyckade. En av fyra fonder har gått plus. Själv kommer jag nog aldrig att sätta mig in i fondvärlden och kunna göra smarta placeringar. Av den anledningen har jag anlitat företaget Söderberg och Partners Asset Management AB. De består av 26 analytiker som kan börsbranschen. De har en snittökning på 13 % under dessa åtta år. Min nuvarande placering skulle ge mig en premiepension på 700 kronor/månad. En snittökning på 5 % skulle ge 2 500 kronor/månad. Så visst finns det pengar att tjäna.

Jag har tagit tag i mitt mobilabonnemang. Jag har haft refillkort med den dyraste taxan. Det har ju hänt en del inom telefonin sedan refillkorten kom. Nu har jag ett fast abonnemang med en minimal samtalskostnad. Till detta valde jag en tillvalstjänst som gör att jag kan surfa samt skicka och ta emot e-post obegränsat = mobilt bredband om jag förstått saken rätt. Jag tror att jag ska kunna ansluta min bärbara även i Skansnäs, men det har jag inte undersökt klart…än…

Jag har fått skicka in papper till Försäkringskassan nu när sjuklönen gått över till sjukpenning. Tur att man arbetat på det där stället över ett år. Då fick man lite tips och trix till hur ärendehanteringen förenklas.

Jag har även för första gången gjort en skadeanmälan hos mitt försäkringsbolag. I hemförsäkringen ingår en fritidsolycksfallsförsäkring. Det är väl inte den bästa försäkringen, men alltid något. Jag har aldrig tänkt på att skaffa mig en privat olycksfallsförsäkring. Jag har ju aldrig varit skadad och trodde väl dumt nog att så skulle det förbli. Men med närmare eftertanke så kunde jag ju tänkt att efter så många skadefria år så ökar sannolikheten att den kommer med tiden. Visst hade jag läst matematik på universitetet?

Hur som helst så har jag bestämt mig för att skaffa en sådan försäkring. Man är ju faktiskt ganska aktiv och inte alltid så försiktig. Det är ju det farliga som är spännande.

Sedan har jag sorterat alla viktiga papper som man oftast samlar i en hög på skrivbordet. De sitter nu snyggt och prydligt i ett antal pärmar.

Frysen har avfrostats, vilket behövdes. Glas- och plastburkarna har fått passande lock. De som saknade det är ett minne blott.

Alla bilderna på datorn börjar faktiskt även finna sin logiska plats i mapparna.

Jakt- och dressyrplanerna hålls varma som ni kanske sett på hemsidan. Jag fyller på med allt jag kan eftersom knappt hälften brukar bli verklighet. Ni har ju själva sett hur väl mina planer fallit in. Men det är ganska kul att planera och skapa saker att se fram emot.

Jag har löst problemet att frakta frukost, lunch och andra grejer runt om i huset med hjälp av denna makapär:

Blog Image

Det är en garagevagn (med ett fult namn som jag inte ens vill säga) som jag ställt den omtalade duschpallen på. Det fungerar toppenbra.

Jag börjar bli en riktig fena på kryckorna. Nu hoppar jag lika fort som man promenerar och det tar gott på magmusklerna. Men jag måste vila händerna efter en stund. När denna period är över ska man passa sig för mina nypor. Handflatorna börjar bli riktigt bulliga av nya små muskler. Till och med mina spinkiga armar börjar bulla ut lite här och där. Så kom igen mina grabbar till syskonbarn. Än tar jag er i armbrytning trots att puberteten gör att ni bygger muskelmassa. Moster Hanna har tjuvtränat.

Som jag sa, inget ont som inte har något gott med sig.

Det blev bara inte som man trodde det skulle bli.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post72