Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Sugen?

AllmäntSkapad av Hanna tor, augusti 02, 2007 15:49:59

Blog Image

Sugen på jordgubbar?

Ja men kom och hälsa på då. Än är det ett par veckor kvar på skörden. Vi plockar in två sådana här skålar varje dag.

Solvarma jordgubbar... inte dumt...mums. Kom!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post34

Semester!!!

AllmäntSkapad av Hanna mån, juli 16, 2007 13:10:21

Nu går jag på semester!

Blog Image

Det kommer inte att bli så många nya inlägg på hemsidan under en period.

Jag återkommer om ett par tre veckor med lite nyheter.

Passa på att vara ledig och njuta av solen. Köp dig en glass eller två. Hullet kommer liks att försvinna till hösten när jakten drar igång för vissa och bärplockning för andra.

Lyser solen med sin frånvaro...ja då kan man faktiskt passa på att mysa till det lite med en bra bok i ena handen och en kopp te i den andra. Själv så lär jag nog lyssna på en bok samtidigt som jag städar skrivbordet eller viker tvätt.

Ibland blir man aldrig less. Jag har funderat på var gränsen går. Hur mycket kan man tycka om något innan "älskar" förvandlas till "tycka om" och vidare till bara "ok"? Vad beror det på att vissa saker kan man ägna sig åt varje dag utan att älskar förändras? Detta får jag blogga vidare om till hösten.

Nu ska jag iväg och köpa veckans första daimstrut. Det brukar bli i snitt fem stycken varje vecka under sommaren... och vet du...jag blir aldrig less.

Ha en sköööön semester!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post33

ÄNTLIGEN!!!!

MålSkapad av Hanna fre, juli 13, 2007 17:19:18

... har jag gjort bort mitt största mål. Nu kan jag känna mig som en riktig jägare.

För er som inte vet om det så har jag en lista full med en massa målsättningar som jag ska beta av framöver. Jag skyller det på åldern... 30-års krisen. Man håller ju på att bli gammal. Här går det inte att fira på gasen om man vill att saker och ting ska hända.

Förra fredagen kontaktade jag Leif Schmidt. Han är skjutinstruktör.

Min högsta önskan var att klara jägarexamens uppskjutning innan 25 augusti. Teorin tog jag för länge sedan. Av olika anledningar rann uppskjutningen ut i sanden och har gnagt inom mig sedan dess. De senaste åren har jag följt min andra hälft på uppsiktsjakt. Men sanningen är ju den att jag är ingen äkta jägare förrän jag själv kan delta aktivt i jakten. Jag ser fram emot att ensam gå upp på fjället, se Gira jaga av marken och strama upp i ett perfekt stånd. Smyga upp bredvid, ge avancekommando, lyfta fågel, lugn i flog och PANG PANG... skjuta hennes första fågel. Då talar vi om en optimal upplevelse med glädjetårar.

Leif hörde av sig direkt. Hux flux var uppskjutningsdagen fastställd. På mindre än en vecka!!! Då snackar vi snabba ryck.

Torsdagen den 12 juli blev min stora dag hos Leif i Drängsmark.

Blog Image

Så här kan jag sammanfatta dagen. Många skämt och glada miner. Tänk så lättsamt det kan vara med rätt inställning.

Blog Image

Här är Leif i egen hög person. Han gav mig många råd och tips på hur jag skulle göra för att lerduvuorna skulle upplösas i molekyler. Första problemet var bössan. Kolven var både för låg och för kort. Andra problemet var mitt vänsterdominanta öga. När väl dessa problem var ur världen började jag träffa det där små orangefärgade föremålen.

Blog Image

Ja då var Anders på plats, min provledare. Jag ska erkänna att det pirrade i magen. Jag trodde inte att jag skulle bli så spänd. Självklart var det lika bra att prova på kula och högviltet när jag ändå var på plats. Det var 15 år sedan jag höll i en älgbössa.

Blog Image

Kulskyttet gick bra...fast armarna var som gele. Då var det dags att ladda om till hagel...inte sikta utan bara koncentration, räta ut och hitta känslan.

Ja det blev väl lite darrigt och mycket tanke. Jag fick lov att skärpa till mig och bli lite förgrymmad på mig själv för att det skulle bli några dammoln.

Blog Image

Rådjuret... klurigt...men det gick bra även det.

Blog Image

När samtliga moment var överstökade... ändrade sig mitt sammanbitna ansiktsuttryck till att visa glädje. Det hela släppte och den tystlåtne skytten blev den vanliga surrafian igen. Det var ju så viktigt att jag skulle klara detta just denna kväll för att kunna få en härlig höst med många fällda fåglar.

Blog Image

Två nöjda kompisar lämnar banan med ett belåtet flin på läpparna.

Har du problem med ditt skytte eller bara vill bli en bättre skytt så tveka inte att kontakta Leif. Han vet vad han snackar om och är en bra lärare som får en att våga och tro på sig själv och sin egen förmåga.

Tusen tack Leif och Ingrid för hjälp och gästfrihet.

Tack Anders för att du ställde upp och kom denna regniga kväll.

Tack Albin för att du står ut med mig och mina målsättningar.

Kramar i mängder

  • Kommentarer(2)http://blogg.hannaholmberg.se/#post32

Klassisar

MålSkapad av Hanna fre, juli 13, 2007 16:44:02

Kan du tänka dig att någons mål för sommaren 2007 är att söka upp dåvarande Hanna Lindholm och komma och hälsa på.

Jag fick ett telefonsamtal efter en tuff löparrunda från en gammal gymnasieklasskompis. Hon hade efter många om och men lyckats hitta mig.

Yasmine och Alexandras mål för sommaren var att hitta mig och även komma och hälsa på. Jag kan inte i ord beskriv hur glad jag blev. Tänk att lilla jag kan vara någons mål.

Så var dagen inne när de skulle komma. Det kändes som om vi fortsatte där vi slutade. Trots att många liter vatten flytit förbi i åarna sedan vi sågs så hade det inte påverkat vår vänskap. Vilken skatt som höll på att falla i glömska. Tack och lov för målen!!

Blog Image

Här är Yasmine med sonen Ruben

Blog Image

Här är Alexandra

TACK! För att ni kom!

  • Kommentarer(2)http://blogg.hannaholmberg.se/#post31

På kurs

Hund/JaktSkapad av Hanna fre, juli 13, 2007 16:29:20

Helgen 7-8 juli var jag och Gira på kurs med Hundskolan Vision i Arjeplog

Blog Image

Fjällbrisens Gira har växt på sig och ser ut att bli en verklig skönhet. Nu får vi hoppas att matte kan lära sig ett och annat så att även de jaktliga egenskaperna får komma tillsin rätt.

Blog Image

Mattias Westrlund utgör tillsammans med Anna Hundskolan Vision.

Blog Image

Här får vi information om dagens övningar på fjället. Vi tränar stadga på både Hundskolan Visions plastripor, uppskjutande dummies och riktig uppflog av fågel. Det var kallt och blåsigt. Men vad gjorde det. Det var i alla fall myggfritt.

Blog Image

Här är några av kursdelatagarna. Från vänster Markus Bergström, Irene Lundmark med Östbergets Soya Brådis (pionter), Sofi Bergdahl med Plattbergets She's Yaffa (gordon setter) och André Dahlgren med Hedängens Princess "Inka" (strävhårig vorsteh.

Sammanfattningsvis är jag supernöjd med kursen. Den gav mig nya infallsvinklar och träningstips. Hundar lär på ett sätt. Hur vi lär varierar, men hundarna lär fortfarande lika. Vi behöver bara strukturera vår träning och dela upp den i olika moment som vi sedan kopplar ihop till en serie.

Jag är inte fullärd efter denna kurs men har fått några nycklar till hur jag ska lägga upp en gynnsam träning för både mig och hunden. Allt för att få en trevlig jakt och nå bra resultat vid kommande jaktprov. Jag är glad, motiverad och upplyft efter kursen. Som grädden på moset fick jag förmånen att lära känna en hel hög med trevliga människor.

  • Kommentarer(2)http://blogg.hannaholmberg.se/#post30
« FöregåendeNästa »