Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Humor

TipsSkapad av Hanna fre, juli 06, 2007 14:02:46

Humor är livets bästa krydda.

Du har väl inte missat "Mammas nya kille" som sänds på radion.

En av mina favoriter är när livscoachen Peter Nilsson besöker Bengt Strömbro.

Gå in på länken nedan och lyssna. Spår 5 och 10 är mina favoriter. Ni som läst bloggarna jag skrivit förstår nog varför. Spår 4 och 9 är inte heller helt dumma.

På vänster sida finns en hel gottepåse av länkar. Välj och vraka när du vill bli på gott humör...smiley

Mammas nya kille - livscoachen

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post29

Sommar

AllmäntSkapad av Hanna tor, juli 05, 2007 16:01:42

Hörde en låt på radion som gav mig lite associationer och bilder...

Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå.
Här är du nu min sommar med
små lätta moln.
Min kärlek har du sommar,
din himmel så blå.

Små gröna blad
ser jag på din hud
din hud i blomsterskrud.
Du kom ändå min sommar med
små gröna blad.
Du får en sång min sommar
du väckte min stad

Sommar vind, som en hind,
ta mej med, gör mej lycklig,
ge mej solen.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post28

Fly Fishing

Äventyr/UpplevelserSkapad av Hanna mån, juli 02, 2007 13:28:31

I helgen har jag jobbat som funktionär på Lapland Fishing Festival

Det var ett 50 tal tävlande från hela Europa. De tävlade i två klasser, spinnfiske och flugfiske. Jag var med flugfiskarna.

Vi höll till uppefter Juktån, vid Fädbodforsen.

Vi träffades (30-tal funktionärer) kl. 16.00 på fredagen och gick igenom tävlingsreglerna. Snacka om att man blev lite nervös. Jag hade ju ingen koll på de olika flytlinorna som var godkända, rätt knutna upphängare och tillåtna krokar. Dessutom skulle man hitta till den del av ån som skulle utgöra min tävlandes "beat". Tävlaren var utlänning vilket självklart skulle medföra kommunikationsproblem. Vad heter håv på engelska... eller harr eller hulling eller? Helt plötsligt blev jag väldigt liten och undrade vaför jag gett mig in i detta frivilligt????

Men vad 17!!! Nog för att de andra funktionärerna nästan bara var karlar som säkert fiskat både en och annan gång tidigare så är jag ju inte IQ-befriad. Fixar de det här så fixar även jag! Efter en timmes information började det hela att falla på plats. Tävlingsledningen skulle hålla koll så att utrustningen var godkänd. Jag skulle koncentrera mig på de fiskar som fångades och hur de fångades.

Jag fick hjälp av en vänlig själ att hitta till "beat A8" som var min plats för de närmsta tre timmarna. Jag rekade omgivningen så att jag var säker på att jag kunde lotsa ryssen Valdimir, som var min competitor, till rätt ställe. Bussen med de tävlande kom ca 30 minuter före start. Vi funktionärer stod uppradade och visade en siffra på ett papper. De tävlande fick leta reda på sin funktionär.

Ni skulle sett Valdimirs min när han fick se att jag var hans kontrollant. Jag vet fortfarande inte hur jag ska tolka den minen. Kanske tänkte han "Åhh, tre timmar med en tjej!" eller "Hur ska hon kunna stå ut att lukta fisk om händerna?" eller så "Perfekt, hon har ingen koll...här kan det fuskas!"

Blog Image

Här ser ni Valdimir. Han var betydligt sämre än mig på engelska. Han kunde flyfishing och river...sedan kom bara en massa rysska. Han fick totalt fyra fiskar. Jag kan säga att beat A8 var väl studerad efter de timmarna.

Blog Image

Så här går det till:

Tävlaren bärgar fisken med håv. Jag tittar var kroken sitter. Allt bakom gälarna är ej godkänt. Jag lossar fisken och kontrollerar kroken så att den är hullingfri. Är jag osäker sticker jag kroken genom en tygbit. Fisken läggs i mätstickan som ni ser på bilden. Stjärtfenan trycks ihop så man får det längsta måttet. (Detta var en konst eftersom fisken ville allt annat än att ligga stilla i mätstickan.) I protokollet skriver jag klockslag, art och längd. Godkända fiskar är harr och öring. Efter mätningen släpper jag tillbaka fisken. Harren är känslig och behöver syresättas innan man släpper den. Denna syresättning görs genom att hålla fisken motströms så att vattnet strilar genom gälarna bakifrån. Efter någon minut kan man släppa fisken.

Detta var väl inte så svårt?

Blog Image

Visst ser jag ut att trivas ganska bra ändå?

På lördagen var det dags för nästa tävlande. Denna gång fick jag mig en söt italienare...hmm...fast på 15 år, Gabriele. Vi kunde då i alla fall kommunicera lite på engelska.

Blog Image

Han visade sig vara riktigt duktig den lilla italienaren. Han lyckades håva upp 21 godkända fiskar och låg i och med det rätt bra till att vinna hela tävlingen.

Blog Image

Som kontrollant är det roligt om den tävlande får mycket fisk. Det blir aldrig långtråkigt. Tyvärr fick jag inga fiskbilder. Jag tror inte den tävlande hade uppskattat om jag bett honom vänta för att jag skulle fota.

Blog Image

Här är Gabrieles mamma och lillebror.

Summa sumarum... lärorikt och intressant.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post27

Du...

TankarSkapad av Hanna mån, juli 02, 2007 11:24:58

...vem är det?

Denna helg har varit händelserik. Jag har varit både här och där och gjort både det ena och det andra. Jag älskar verkligen helger då det bara är att välja och vraka bland roliga aktiviteter.

Tyvärr ha allt flängande en baksida...kanske beroende på att man inte är lika ung och galen längre. Orken tryter. Jag är helt slut idag. Huvudet är mossigt och tankarna går långsamma. Denna baksidan tar jag gärna så länge det finns tid för återhämtning.

Min målsättning är att njuta och ha kul här i livet. Det tror jag att alla vill. Vi gör på olika sätt för att nå dit. Mitt sätt passar inte alla. Det är inte heller tanken. Däremot finns det en sak som jag tror att alla kan jobba med...din egen självkännedom. Hur mår jag och varför mår jag så? Vad vill jag och varför vill jag det? Hur ska jag nå det jag vill? När ska jag göra det jag vill? Hur mycket orkar jag med?

Att lära känna sig själv gör att man kan förebygga många motgångar i livet. Allt rår man så klart inte på... men mycket. Många gasar på för fullt även om det kommer en snäv kurva på vägen. Eftersom farten är för hög pressas du ut i lösgruset. Har du tur lyckas du hålla dig kvar på vägen, tar lärdom och sänker farten innan nästa kurva. Tyvärr är det allt för många som kör av vägen med allvarliga skador och/eller driftstörningar som följd. Jag pratar om utmattningssymtom och depression.

Självkännedom handlar om att lära sig när det är dags att fira på gasen så att man klarar kurvan eller gasa lite extra på raksträckan för att nå de riktigt höga hastigheterna. När du väl lärt dig att bromsa in i tid och istället gasa dig ur kurvorna känner du dig själv så pass att du börjar köra på de bästa sträcktiderna.

Självklart kan det komma hinder på vägen, ett djur eller en vägskada så att du trots din självkännedom kör av vägen. Du kan bli tvungen att byta fordon eftersom ditt gamla inte passade din körstil. Rätt vad det är så kanske du byter underlag från grus till asfalt. Många saker kan hända som du måste repa dig från eller lära in på nytt. Det är det som gör livet så spännande. Inget är självklart.

Handlar allt bara om mig själv och mitt eget ego? Nä... men allt börjar där. Vi är oss själva närmast. Hur vi mår speglar sig i hur vi hanterar saker och bemöter andra människor. Våra handlingar och vårt bemötande smittar av sig och sprider sig till andra. På samma sätt kan vi bli smittade och påverkade av andra runt omkring oss. Vi smittas av både bra och dåliga bakterier. Vilken slags bärare vill du vara?

Vi träffade ett par bröder uppe hos oss. De är varandras motsatser när det handlar om bemötande och handlingar. De höll på att måla deras barndomshem. Vi gick dit och frågade hur det gick. De svarade i munnen på varandra. Den ena sa bra och den andra dåligt. Han med de goda bakterierna är en person som man gärna hjälper och umgås med. Han är en glädjespridare. Den andra brodern är pessimist och skitpratare som ofta har avsikter och baktankar. Han har lätt att få omgivningen sur och irriterad.

Här kommer empatin och ödmjukheten. Kan du ta hand om dig själv och förstår dig själv kan du även ta hand om och förstå andra. Allt börjar med egot och din egen självkännedom.

Jag känner inte mig själv fullt ut, men jag tror mig veta ganska mycket om vad jag behöver för att må bra och fungera. Jag vill vara en glädjespridare. För att kunna vara det gäller det att arbeta mycket med sig själv, sina tankar och sin attityd. Senaste tidens arbete har gett mig stor lärdom. Vissa saker har varit glatt överraskande och andra har varit mer tungsamma. Jag älskar fartupplevelser och håller på att lära mig att utnyttja topografin för att bromsa och gasa på rätt ställen. Spännande!!!

Men kom ihåg... vi blir aldrig fullärda.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post26

Tacksam

TankarSkapad av Hanna tor, juni 28, 2007 08:45:37

Ja... vi har mycket att vara tacksamma för här i livet.

Jag fick detta mail nu på morgonen. Läs och begrunda... tänk... och handla därefter!

Detta är en dikt som har skrivits av en tonåring med cancer.
Hon vill se hur många det är som förstår hennes dikt.
Flickan bor på ett sjukhus som heter New York Hospital.
Dikten är skickad av en läkare på sjukhuset.

SLOW DANCE

Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain
Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly's erratic flight?
Or gazed at the sun into the fading night?
You better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.
Do you run through each day

On the fly?
When you ask How are you?
Do you hear the reply?
When the day is done

Do you lie in your bed
With the next hundred chores
Running through your head?
You'd better slow down
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

Ever told your child,
We'll do it tomorrow?
And in your haste,
Not see his sorrow?
Ever lost touch,
Let a good friendship die
Cause you never had time
To call and say,'Hi'
You'd better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

When you run so fast to get somewhere You miss half the fun of getting there.
When you worry and hurry through your day, It is like an unopened gift....
Thrown away.
Life is not a race.
Do take it slower
Hear the music
Before the song is over.


Till Alla:

SNÄLLA skicka det här mailet till alla du känner - även de som du inte känner. Det är önskan av en speciel tjej som snart lämnar denna världen och låter cancern tar över. Denna unga flickan har 6 månader kvar att leva, och som hennes sista önskan, så ville hon skicka ett brev som berättade att alla skulLe leva sitt liv fullt ut, eftersom att hon aldrig kommer att göra det. Hon kommer aldrig att gå på sin bal, ta studenten, gifta sig eller skaffa en egen familj. När du sänder detta till så många människor du känner så kan du ge henne och hennes familj lite hopp, eftersom till varje namn som detta är skickat till så donerar den Amerikanska Cancer Föreningen 3 cent per namn till hennes behandling och tillfrisknandes plan. En kille skickade detta till 500 personer! Så jag vet att vi kan skicka detta till minst 5 eller 6 st. Det är inte ens dina pengar, bara din tid!

Så skicka detta till alla dina kontakter och ge alla cancersjuka en bättre framtid!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post25
« FöregåendeNästa »