Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Vårdag

AllmäntSkapad av Hanna tis, mars 18, 2008 01:49:08

I lördags kom den...den första efterlängtade perfekta vårdagen.

Under min sjukskrivningstid har det varit sol ungefär fem dagar, sedan den 22 januari. Har det inte varit för kallt, så har det blåst eller mulnat på efter lunch.

Lördagen den 15 mars, var inte vilken dag som helst. Det var den sista ripjaktsdagen. Dagen som jag alltid brukar tillbringa på fjället. Vilken jaktdag det hade varit! Bättre väder och före får man sällan.

Med tanke på mitt rådande läge och stränga instruktioner valde jag att göra en äkta highlight på renskinnet i snögropen.

Blog Image

Det var inte helt fy skam. Du blir nästan sugen att joina mig, eller hur?

Min kära respektive gjorde det sista i vårt fina gästrum på garagevindan. Det kommer att vara sovbart till påsk som planerat. Saknas gör bara de beställda fönsterna (som nog var i Kina med tanke på leveranstiden) och de sista inredningsdetaljerna.

Blog Image

Målen som vi hade innan påsk var en bastu och ett gästrum. Nu är detta så gott som slutfört trots att hannapanna inte varit till någon större hjälp med tanke på den fysiska arbetsinsatsen. Tänka och tycka kan man ju även om foten är dålig.

Bra jobbat gubbelubben! Ingen tumme mitt i handen där inte.

Nu har jag ju inte mist alla mina förmågor bara för att min rörelseradie inte är så stor. Laga mat kan jag fortfarande. En superhärlig vårdag och ett färdigt gästrum kan inte summeras på bättre sätt än till en riktig viltmiddag.

Blog Image

Min jaktmoral säger att man lagar till och äter upp det man skjuter. Jag skjuter ripa och ger det bästa jag har när jag bjuder till bords med just tillagad ripa. På tallriken ser ni miekakgryta. En superenkel anrättning som man utan problem lagar till även i jaktkojan efter en bra jaktdag.

Ingredienser

ripbröst
lök
svamp
bacon
ädelost
grädde
salt
peppar

Gör så här

1. Bryn ripbröstet ett litet tag först, sedan i med löken, bacon, svamp, salt och peppar. Är det färsk svamp är det nog bra om du torrsteker bort vätskan först.

2. Man slutar med att smula över ädelost och häller på grädde.

3. Mängd efter tycke och smak.

4. Bon apetit!

Enda felet med ovanstående bild är att det inte är jag som skjutit riporna. Ett par trevliga prickar var här och lyckades fälla ett par vita fjäderdräkter som de gulligt nog skänkte till undertecknad. Ja det var väl det minsta jag kunde få eftersom de var den största orsaken till mitt audio-war här om dagen smiley

Blog Image

Visst är hon snygg min Gira. Fast så är det ju. Ens egen hund är ju alltid den snyggaste även om inte utställningsdomarna håller med. Men jag tror faktiskt att Gira kan ligga ganska bra till på vänstervarven. Kolla in skägget. Det slutar precis vid mungipan som det ska. Pälsen är tät och fin med bra underull och hår på hela magen. Bröstkorgen går ner till armbågarna och förbröstet är tydligt. Korset har bra lutning, tänderna sitter där de ska och ögonen är mörka. I dagsläget är det bara nosen som är lite hårlös på grund av att hon ständigt styr den ner i snön.

Sedan kan jag inget mer om exteriören. Kanske har hon en massa fel som jag inte begriper mig på. Syns det så säg det då åt mig för guds skull!

Det jag längtar efter just nu är att vi båda ska bli frisk. Gira har tyvärr fått tillbaka sin hälta som jag berättade om för ett tag sedan. Jag har fått en ny tid i Öjebyn på onsdag för undersökning och röntgen. Jag känner en liten oro för vad det kan vara.

Ni kan väl hålla tummarna för att det inte är något i bogen som gör att jag aldrig kommer att kunna få några meriter på henne. Trots nästan bara motgångar så har jag ju kommit ganska långt i jaktdressyren. Det är väl inkallningen som inte sitter helt. Hon är inte den lydigaste (än) men har visat att det är intressant mycket jakt i henne.

Att börja om i detta läge efter två misslyckade hanhundar...skulle nog vara för mycket trots att jag är en tjurskalle med vinnarvilja...

Tacksam för tankar på onsdag.

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post82