Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Sommarlov

AllmäntSkapad av Hanna ons, juni 11, 2008 22:25:03

Mitt första sommarlov som vuxen är nu i sin linda.

Efter ett helt läsår som lärare är det nu dags att smaka på den riktiga godbiten - ferielönen.

Idag har jag satt de sista betygen och städat ur kontoret.

Hur förärar hannapanna den första lediga dagen på hennes första betalda sommarlov? Kanske med sovmorgon? Eller en lång promenad med hundarna? Varför inte läsa en tidning framför brasan nu när det ändå är en hurvig svensk försommar?

Fel fel fel...

Imorgon börjar jag jobba, på mitt andra jobb. Vem kan säga nej till dubbla löner?

Jag ska faktiskt skriva historia som den första kvinnliga plantbasen på Sorsele Övre Allmänningsskog. Det hela kommer sig av att en nära anhörig jobbar bla som plantbas men saknar körkort och skulle behöva ta sig till jobbet. Eftersom jag "bara" är ledig så erbjöd jag mig själv som chaufför under förutsättning att jag får jobba och tjäna lite extra fickpengar. Det handlar ju bara om tre veckor.

Som lön för min egen möda har jag lovat mig själv att alla dessa slantar ska gå raka spåret in på nöjeskontot. Där har jag garanterat inga problem att bränna dem på två röda :-) Eller vad sägs om en kajak, eller 40 rapphöns, eller ett extra lyft med snurran in till popcornparadisets fjäderland, eller varför inte de där Gore Tex byxorna som jag gått och dregglat över.

Det är faktiskt så att jag måste ha världens mest missanpassade kroppsform. Helt seriöst hade jag tänkt anlita en privat skräddare som kan sy upp en hel garderob, 100 % anpassat till hannapannas smaklökar. Men till detta räcker tre veckor på ett hygge inte så långt.

När man är lång och smal så är det inte lätt att hitta ett par byxor som passar. Är de bra i midjan så väntar jag högvatten och ska benlängden räcka till så kan jag lika gärna ansluta mig till skategrabbarna då det stora midjemåttet gör att jag visar halva rumpan.

Går jag över till herrstorlekarna kan jag hitta en och annan byxa bland storlekarna som börjar på 100 och med lite tur så finns det ner till 146. Dessa byxor är sådär i midjan, straaama över höften och har en stor påse där fram som säkert skulle rymma ett kilo eller två. De har verkligen övertro på sina paket de där karlarna.

Hur som helst så droppade jag in på Utebutiken här om dagen några minuter innan stängningsdags. Jag har under några år letat efter ett par vattentäta och andnigsdugliga byxor som tål många turer på fjället och gärna fler än en höst. I Utemagasintes senaste byxtest så fick jag ett tips om ett par som skulle tåla både det ena och det andra. Märket , Tierra, är känd för att göra kläder för långa smala klättrare. Så länge det finns liv finns det hopp.

Tror du inte att jag hittade modellen som var både snygg och slitstark med Gore Tex som andas. Till råga på allt fanns det att beställa med extra långa ben. Kan du fatta, ett par 38:or som når längre ner än knäna!!! Även om jag nästan svimmade när jag såg prislappen så kommer det inte att dröja länge innan dessa är i min ägo.

Nu är matsäcken packad inför morgondagens anletes svett, morgondagens blodskamp med myggen och morgondagens beredskap för hjälp till plantsättarnas dröm om storkovan.

Själv kommer jag att få en vältränad hälsena, en gyllenbryn bondbränna och förhoppningsvis lite slantar till livets förnödenheter...ett par Tierrabyxor.

Alla nöjda och glada smiley

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post96