Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Pluttisar

AllmäntSkapad av Hanna sön, juni 29, 2008 14:50:39

Visst är de söta?!

Blog Image

Det blev bara två stycken tack och lov!

Under det kalla vädret som varit har man inte sett till dem så mycket. De har legat inbäddade i kaninull och halm. Jag har aldrig sett att mamma kanin diat, men tydligen har hon det eftersom de nu vuxit till dubbel storlek.

Idag var första gången jag såg deras ögon.

Är det någon som vet hur länge kaninungar diar? Gissningsvis måste jag skaffa något foder till dem så småningom.

Blog Image

Självklart måste man provhålla i de små liven. Ungen på bilden uppskattade mig så pass att denne pinkade ner hela min hand, min tröja och mina byxor. Tacksamt!

En person har hjälp mig med namn på småkaninerna som jag hoppas ska glädja ett och annat barn här i sommar. Förslaget är Bill och Bull och plus -an om det är honor. Det blir i så fall Billan och Bullan.

Någon som vet hur man bestämmer kön på kaniner? När är de könsmogna?

Ja tänk att man skulle hamna i sånt här stök och bök. Jag som tidigare inte ens gillat kaniner. Nu måste jag erkänna att de är lite småsöta ändå.

Turturparet till rappisar har inte kuckilurat inne i hundburen. Ibland blir jag lite fundersam om jag inte råkade ta fel tupp. Då är det inte konstigt om äggen uteblir eftersom de i rapphönsens värld är hönorna som väljer partner.

Den ensamma rapphönstuppen som bor bland fasanerna trudeluttar efter kompisar varje dag. Kanske för att han känner sig ensam. Kanske även för att jag norpat hans höna och tvingat ihop henne med tupprivalen. Vem skulle inte protestera då?

Ja, de får ytterligare några dagar på sig. Har det inte hänt nåt så byter jag tupp.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post98