Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Vacation

AllmäntSkapad av Hanna sön, juni 29, 2008 21:43:38

Semester...s e m e s t e r...SEMESTER!!!!!!

Nu är planteringen ett minne blott och min kära lilla tjocka hälsena har börjat bli lite längre och den sönderslitna vadmuskeln lite starkare. Jag snubblade inte runt på hygget så mycket som jag trodde jag skulle göra trots att vänsterfoten inte bär mig alla gånger.

Bondbrännan blev rätt så lokaliserad till ansiktet på grund av det kyliga vädret. Men bara att vara ute hela dagar tar förvånansvärt mycket på huden. Det var inte bara solen utan även myggen som lyste med sin frånvaro. Lika glad var vi för det.

Valkarna i händerna däremot har nog kommit för att stanna ett tag. Den här årstiden brukar man inte få speciellt attraktiva händer av allt arbete på gården med trädgård, målning och diverse byggnationer. Men utseendet är ju inte allt. Starka nypor är också bra att ha och det får man inte av någon manikyr.

Nu är det bara att förvalta nöjeskontots utökning på bästa sätt. Jag har försökt mig på att köpa en kajak. När jag äntligen hittade en modell jag gillade till rätt pris visade det sig att det var lättare sagt än gjort att få upp den från Stockholm. Vet du någon som kommer att köra bil (och har takräcke) uppöver i sommar så slå mig en pling är du snäll.

Sedan gick det åt skogen i år igen med min rapphönsbeställning. Äggen visade sig inte vara befruktade. Skitans, säger jag bara! Nu har jag försökt med lite andra kontakter, så vi får se vad det ger. Jag får väl nöja mig med en investering i långbensbyxorna. En extra tur med snurran in till popcornparadisets fjäderland är ju inte heller helt fel även om det ligger en bit bort i tiden.

Att minska nöjeskontot brukar inte vara något större problem. Jag tänkte starta redan i mitten på veckan med en resa till stan. Oj! Vad jag längtar till stan och allt vad den har att erbjuda. Det är verkligen olikt mig som brukar bli less efter två timmar. Antagligen är det vårens sjukskrivning och fjällresor som ligger bakom.

Jag trivs bra hemma om jag får variera det titt som tätt med att åka bort, göra det ena med det fjärde och träffa folk. Hur ska man annars kunna säga ”borta bra men hemma bäst”? Hemmet är min centralstation, min knytpunkt som jag utgår från och återvänder till vid mina utflykter. Det är där jag finner kraft, ro och stöd.

Jag trivs även bra för mig själv utan en massa folk runt mig stup i kvarten. Det tror jag många i dagens samhälle kanske behöver lära sig. Skulle du klara dig en vecka med bara dig själv och dina tankar som sällskap? Jag tror att det är bra för att rannsaka sig själv och ta reda på vad man vill här i livet utan en massa influenser av andra. Däremot tror jag inte på ett liv i ensamhet. Människan är i naturen social. Varifrån skulle vi annars få nya tankar och idéer, nya synsätt och beteenden? Vi behöver en livskamrat, en familj, vänner, bekanta, arbetskamrater osv. En plats där vi får vara en del i ett sammanhang, fylla en funktion och vara behövd. MEN vi behöver även en egen vilja så vi har möjlighet att ta egna beslut och kan stå för våra egna handlingar. För det vi gör, säger och står för kan vi inte lasta över på någon annan. Det är mitt och ditt ansvar. Vår karaktär tror jag vi hittar i ensamheten.

Oj, det där blev djupt…

Åter till nuläget…

Nu har jag varit hemma för mycket och träffat för lite folk. Därför längtar jag till stan. Min kära make ska åka upp till fjälls på kalvmärkning. Mitt svar var ”nej tack” när han frågade om jag inte skulle hänga med.

Åhhhh Torres, vilken kille!!! Han är grym! Sprang bara ifrån försvararen, 1-0 till Spanien.

Om ni undrar så ser jag på finalen i fotbolls-EM mellan Tyskland och Spanien samtidigt som jag skriver. Man är väl ändå kvinna och kan göra flera saker samtidigt smiley

Jag ska bli riktigt less på shopping, affärer, fik, folk, frissa, bio, bilar, restaurang och dålig luft i dagarna tre. Efter detta kommer jag att ha en enorm hemlängtan och klara mig från allt som börjar med s och slutar med –tan under lång tid framåt.

Jag ska inhandla lite grejer till huset, förnya delar av min garderob, äta god mat, ta morgonpromenader med hunden (kan ju inte lämna Gira hemma om vi ska klara eftersöksprovet som vi hårdtränar inför), äta mjukglass, titta på folk genom fönstret på ett fik och sist men inte minst se den omtalade filmen ”Sex end the city”. Jag har inte sett ett enda avsnitt från serien, men senaste tidens ständiga surr och skriverier har gjort att jag bestämt mig för att se den just för att kunna ha en åsikt och delta i debatten. Min respektive däremot är helt säker på att mitt intresse inte varit lika stort om titeln varit en annan. Nähä!

Så ni mina vänner som håller till kring Umeåtrakten och är sugen att hänga på något som tex en bio, restaurang eller en fika på stan så slå mig en pling vetja, så dejtar vi. Handla gör jag helst och bäst själv.

See you!

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post99