Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Revealed

AllmäntSkapad av Hanna lör, augusti 23, 2008 19:15:16

Måste bara berätta om en episod från i somras…

Ibland kan man vara lite för spontan och impulsiv. Då kan det hända att man säger saker först och tänker sedan. Denna gång tänkte jag nog inte alls, åtminstone mig inte för.

Det var under den där vi-kommer-alla-samtidigt-veckan som jag berättat om tidigare. Elektrikern med kompanjon var för tillfället de enda hos oss. Det var på kvällen och vi hade just avnjutit kvällsmackan.

Karlarna surrade på, sin vana trogen, om dittan och dattan medan jag själv drömde mig iväg till fjärran land bläddrandes i en tidning samtidigt som jag lyssnade på dem med ett halvt öra.

Det var dags att börja knyta ihop säcken för dagen och krypa till kojs. Elektrikerna bodde naturligtvis i vårt nya fina gästrum ovanpå garaget.

Albin frågade om de inte ville ha med sig någon tidning. Det kan ju vara skönt att varva ner en stund med något att läsa innan man sluter ögonen. ”Nä, vi har redan läst tisdagstidningen” svarade den ena elektrikern.

I samma sekund som svaret kom slets jag tillbaka från fjärran östern till verkligheten. Det halva örat hade förvandlats till två stora. ”Va! Brukar ni läsa SÅDANA tidningar?” slank det ur mig.

Karlarnas frågande blickar mötte det jag just sagt och fick mig att inse mitt misstag. Rosiga kinder och bortförklarande mummel fick dem att inse VILKA tidningar jag menat.

Jag förstår dem, för inte ens jag kan nu så här i efterhand förklara hur tisdagstidningen kan uppfattas som tissetidningen.

Måste varit det där halva örat och de exotiska tankarna…

Revealed ;-)

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post106

Visste du...

AllmäntSkapad av Hanna mån, augusti 18, 2008 21:32:27

...att det är fysiskt omöjligt att kyssa dig själv på armbågen?

Kul att ni provat personlighetstestet. En av mina nya vänner fick samma resultat som mig, fränt! Inte visste jag att vi var så lika.

Nu är man "back in business" efter semestern. Det känns lite trögt att tuffa igång jobbarloket igen, men det är bara att lägga på ett kol och sedan öka trycket smiley

Jag är glad och tacksam att jag har ett heltidsjobb som är helt ok ger hyfsat med kosing. Min börja-jobba-ångest handlade inte om att börja jobba utan snarare hur jag skulle kunna ta ledigt med tanke på all jakt och alla jaktprov som ligger framför. Det är inte bara att ta ledigt när man är lärare.

Jag funderade och funderade hur jag skulle lägga fram det på bästa sätt för min nya chef till rektor. Tillslut kom jag på ett sätt som kanske skulle fungera och som alla tjänar på. Med lite tur och förståelse gick det hem och nu väntar vi in det som komma skall, 13 lediga dagar inom loppet på en månad.

Annars så fortsätter mina planeringar att falla in på sätt som inte är planerat. Min efterlängtade kajak lär få dröja till nästa vårsommar eftersom vi valde att köpa en sån här istället. Man är ju liksom två och då är det ju inte helt ovanligt med kompromisser. Rätt båt till rätt kurs, lite fel i tiden, men vad 17 vi slog till.

Blog Image

Det blev en Linder Fishing 440 plus material för att bygga en båttrailer. Min kära respektive visste hur han skulle lägga fram det hela för att få sin vilja fram.

"Men Hanna, med den kan vi lätt ta oss över både Tjulträsket och Överstjuktan för att komma åt bra ripland som inte kryllar av andra jägare och med trailertillbehör kan du även själv utan större kraftansträngning få upp båten på släpvagnen."

Först kom surläppen fram med tanke på att mina så hårt inarbetade nöjespengar som plantbas skulle gå till en fiskebåt som jag själv inte skulle köra varje dag, inte ens varannan. Men just ovanstående anledning fick mig att tänka i andra banor. Snart ligger isen på Storvindeln och hösten står för dörren. Klart vi måste kunna transportera oss till outforskade ripmarker utan att det ska kosta skjortan för varje tur.

Blog Image

Under vår noliavistelse såg vi durktrallen man kan köpa till denna båt. Klart vi var tvugna att även ha en sådan, men den fick snickarn bygga själv. Nån måtta fick det vara på utgifterna.

Sedan fanns det väl en och annan grej till på nolia som vi dregglade över...

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

...och så lite Tobbe Trollkarl på det.

Nåja...vad är en bal på slottet?

Det blidde ingen kajak, men helt lottlös blev jag inte. Mina kära svärföräldrar anlände med sin kanot som stått oanvänd ett antal år. Efter ett inköp av en kajakpaddel för en billig penning på Clas Ohlson kunde man med lite fantasi inbilla sig att det nästan, ungefär, eventuellt, litegrann var som en kajak.

Eller...hundarna fick i alla fall simträning.

Blog Image

Avslutar med en härlig sommarbild från en kvällstur med båt på Storvindeln tillsammans med delar av familjen Jonsson

Blog Image

...och du...

...erkänn att du testade kyssa dig på armbågen smiley

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post105

Vem är du, vem är jag?

AllmäntSkapad av Hanna lör, augusti 09, 2008 00:50:25

Jag kunde bara inte låta bli att göra ett personlighetstest som jag kom över.

Hanna:

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Albin:

Din personlighetstyp:

Praktiskt lagda, traditionella och välorganiserade. Fysiskt aktiva. Ointresserade av teoretiska frågor om de inte ser en praktisk tillämpning. Besitter en klar bild av hur saker och ting ska vara. Lojala. Arbetar hårt. Ofta ledare, med mycket god organisationsförmåga. “Goda medborgare” som värdesätter trygghet och lugn.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Militärer, affärsföreståndare, chefer, poliser, domare, ekonomichefer, lärare, säljare, regeringstjänstemän, försäkringsagenter, vårdchefer, handels- och tekniklärare.

Ni som känner oss båda kan nog se både en och annan likhet med verkligheten. Jag tycker själv att jag saknar en del i min egen beskrivning, men kan faktiskt känna igen mig i det mesta med tanke på den fas i livet jag är just nu.

Eller vad säger ni om karriären som hemmafru? Det vore väl nåt för hemmakära hannapanna som säger "borta bra men hemma bäst"? Ni ska bara veta hur jag skojat kring drömjobbet som lyxhustru. Äpplet kanske inte faller så långt från trädet...eller hur man säger (eller nä, det ska nog vara ett annat ordspråk här som jag inte kommer på).

Vad gäller min respektive så kan man bara säga - mitt i prick. Lite fascinerande faktiskt.

Prova själv smiley

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post104

Alltid som planerat

AllmäntSkapad av Hanna tis, juli 29, 2008 12:23:23

Visst blir det alltid som planerat?

Allt faller på plats precis som man tyckt och tänkt i förväg.

Inget kommer emellan, allt flyter på och allt går ens väg.

På så sätt kan man ju strukturera och planera sig fram till det mest optimala livet där ingen tid går till spillo och man utnyttjar allt till max. Det måste vara det man menar med att ”leva fullt ut”, att få som man vill och göra vad man vill. Allt blir möjligt.

Men är det verkligen eftersträvansvärt?

Nä fy bubblan, säger jag bara. Livet ska innehålla överraskningar för att vara levande. Man får aldrig vara rädd för förändring om man ska leva livet och då blir det sällan som planerat.

Då kan man med rätta fråga mig varför jag planerar upp min tillvaro som jag gör när hälften knappt blir verklighet. Titta i min dressyragenda så får ni se. Där visar jag bara hundlivet. Det är inte det enda jag ägnar mig åt. Min privata agenda är minst sagt full.

Jag vet att några blir stressad över att inte ha en ledig helg på evigheter. Själv skulle jag inte klara att inte ha något att längta till och se fram emot. Jag vill att det ska hända grejer, helst hela tiden. Sedan om grejerna inte blir de jag tänkt gör mindre, huvudsaken inte livet stagnerar. Då känner jag att jag lever. Men det är jag. Alla känner inte lika.

Hur som helst så skulle jag till vorstehträffen i Råneå den gångna helgen. Men eftersom mentalbeskrivningen var fulltecknad och eftersöksgrenarna redan avklarade ändrade jag planeringen (som så många gånger förr) till att åka på Fäviken Game Fair. Jag såg fram emot fint väder och massor med likasinnade människor. Jag var bland mycket annat lite sugen att ställa upp med Gira i apporttävlingen. Man kan ju inte mer än förlora. Vinner gör man aldrig så länge man inte vågar ställa upp.

Jag och min man har för första gången hela fem veckors semester tillsammans. Som mest har vi haft tre veckor. Då byggde vi huset från tidig morgon till sen kväll, inte mycket till vila. Förra sommaren skulle vi ha två veckor, men det ändrades snabbt till noll på grund av arbete. En nära anhörig var/är helt övertygad att vi kommer gräla som aldrig förr nu när vi tvingas umgås och försöka vila under så lång tid.

Gubbelubben blev sjuk på sin första semesterdag efter han kom ner från fjällen och kalvmärkningen. Han har varit sjuk i tre veckor och hostat hela nätterna. Tur att man sover som en klubbad säl. Jag vet inte vad som skulle få mig att inte somna och än mindre vakna.

Själv klarade jag mig i två och en halv vecka. Jag hann just säga ”vilket fantastiskt immunförsvar jag har” så åkte jag dit med buller och bång i samband med att hans förkylning tog ny fart efter ett bastubad. Det tog mindre än ett dygn den här gången.

Det är verkligen synd om karlarna när de är sjuk. De verkar få så ont överallt på något sätt. Jag fick höra ”du verkar inte lika sjuk som mig”. Då svarade jag ”nä, kan det kanske bero på att jag inte klagar varannan minut”. Jag vet varför det är kvinnorna som föder barn. Män förvandlas ju till veklingar på nolltid för minsta lilla febertopp. De skulle aldrig fixa en graviditet på 9 månader och än mindre en förlossning.

I fredags skulle vi åkt till Fäviken, men med feber, 25 grader varmt och nätter i tält fick oss att välja ytterligare en helg hemma i Skansnäs. Det var ett klokt beslut. Samma dag bokade vi en stuga på Piteå Havsbad under noliaveckan. Då får vi se om allt blir enligt planerna denna gång. Hoppas och hoppas inte! Jag vill ta mig dit, helt klart, men väl där får det gärna hända lite oförutsedda grejer. Det skadar inte utan ger oftast minnen för livet.

Det bästa är om det man planerat faller in på ett sätt som aldrig var planerat.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post103

Dikesrace

AllmäntSkapad av Hanna mån, juli 21, 2008 00:57:54

Som man skämtsamt brukar säga om pingstvänner, enda gången de är mitt på vägen är när de är på väg från ena diket till det andra. Så ser mitt liv ut ungefär.

Nyss knorrade jag lite över det lugna livet hemma i Skansnäs, men den senaste veckan har varit allt annat än lugn.

Söndagen var jag i Arvidsjaur på eftersöksprov och måndagen i Strömsund hos ett par kompisar på arbetsdag a la husrenovering (30-årspresent). Tisdagen kom ett par underbara kompisar från Arvidsjaur och sov över. Samma dag kom ett par vorstehvänner från nejden plus att vår vän elektrikern med kompanjon kom och skulle dra elen i garaget några dagar. Sedan såningsmannen som slår våra ängar i närheten som behövde lite smått och gott samtidigt som telefonen gick varm hela dagen.

Elektrikerna åkte på fredag kväll. Lördagen ägnades åt städning och gemensam middag hos stuggrannarna. Idag kom min kära makes familj som stannar några dagar. Knappt en lugn stund, mat hit och fika dit och lite gårdsarbete och konditionsträning mellan varven. Här gäller det att bunkra med maten för närköpet ligger allt annat än nära.

Men vet du, jag gillar det. Många bollar i luften, järn i elden, snabba kast och allt vad det heter. Sommaren är intensiv, precis som den ska vara. Ja, det blir mycket och man blir trött, men den sociala feedback besöken ger, den överväger. Sova kan man göra i november. Jag vet att främmande i vintermörkrets snöyra är lätträknade. Den tiden och ensamheten har också sin charm. Var sak har sin tid.

Antingen är det så lugnt att jag börjar klättra på väggarna eller så översvämmande mycket att jag inte hinner med allt jag vill; från ena diket till det andra.

Jag är en äkta pingstvän. smiley

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post102
« FöregåendeNästa »