Hannas blogg 07-08

Hannas blogg 07-08

Om bloggen

Här skrivs fritt om ditt och datt...
Läs om du vill...

Flopp

AllmäntSkapad av Hanna lör, juli 12, 2008 17:02:12

Ja eller flopp och flopp, det beror kanske på hur man ser det.

Någon som såg min felstavning på filmtiteln ”Sex and the city”. Jag hade skrivit ”Sex end the city”. Ett litet s på det och man skulle kunna spåna vidare och debattera hur länge som helst om ”hur sex tar död på staden”. Men den diskussionen lämnar jag därhän även om den kunnat vara nog så intressant.

Tyvärr måste jag erkänna att stadsturnén till Umeå inte fick den effekt jag hoppats på. Istället för avsmak fick jag mersmak. Inte riktigt vad jag tänkt mig.

Det blev kanonväder. Jag har väl knappt varit så mycket ute i naturen och på promenader som dessa dagar. Jag som skulle få känna asfalt under fötterna. Riktig hård, ful och obekväm asfalt som faktiskt kan vara rätt varm och gosig utan att ge grus i crocsen.

Lägenheten jag bodde i låg väst på stan, nära den lilla båthamnen och strandpromenaden. På ett nafs var man ute på landet och vidstäckta fält. Där gick jag med hundarna morgon och kväll. Mycket på grund av högsommartemperaturen som gjorde det omöjligt att lämna hundarna i bilen medan jag sprang på affärer.

Det är mindre risk för en söndertuggad lägenhet med välrastade hundar smiley

Varje eftermiddag tränade jag spår och vatten med Lotta runt Nydalasjön. Läs mer om det i dressyrdagboken.

Däremellan sprang jag på affärer, hela tre timmar per dag. Jag hann inte ens hälften av det jag tänkt. Jag som ville droppa in hos frissan, sätta mig i stolen på make up store, äta mycket och länge på restaurang osv

Jag hann gå på fik och sitta och titta på folk, gå på bio och träffa en och annan trevlig vän.

Stan på sommarkvällar är helmysig. Folk är ute på pub och café och man spelar musik både här och där. Hur kan man få avsmak sådana kvällar?

Vad gäller filmen ”Sex and the city” så ser jag tyvärr inte den heta könsdebatten i filmen. Jag kanske är könsblind, vad vet jag? Visst spelade den lite extremt på de kvinnliga egenskaperna, men även om jag varken köper märkesväskor och skor eller är modeintresserad (bortsett från praktiska friluftkläder) så kände jag skrattande igen mitt eget beteende på flera ställen i filmen. Lite komiskt var det att bara två män såg filmen. Undra om de kände sig uttittade? smiley

Jahapp, pang sa det så hade tre dagar passerat och jag var inte det minsta mätt på stans godbitar och inte heller det minsta sugen på att åka hem till ”borta bra men hemma bäst”. Ibland får man äta upp sina egna uttalanden fortare än man tror. smiley

Nu håller jag på med gården för fullt och toklängtar till när bygden fylls på med semesterfolk. Undra vad det är som spökar hos hemmakära hannapanna, kan det vara lappsjuka eller är det 30-årskrisen? Hoppas den går över innan jag fyller 40. En 30-årskris som sammanfaller med 40-årskrisen måste vara grejer. Då får jag väl för mig att bestiga Mount Everest, paddla längs Amazonas, jaga lejon i Afrika, köra enduro i Grand Canyon och gräva guld i Australien. Lev med mig då om du kan. Stackars Albin!

Som tur är kommer det folk redan till veckan och sedan lär det vara en strid ström av folk och resor. Nog ordnar det sig. Det måste det göra. Hur ska jag annars fixa mina kommande ensamma jaktturer på höstfjället i popcornparadisets fjäderland?

Flipp flipp smiley

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post101

För er som undrar...

AllmäntSkapad av Hanna lör, juli 12, 2008 14:10:02

...så har jag problem med min nätuppkoppling.

Först så trodde jag att åskan sabbat routern, men det visade sig att Nordisk Mobiltelefon (gamla 010-an) har problem med sin signalleverans.

Min tid och mitt tålamod räcker inte så långt när man nu måste uppdatera sidan via mobiltelefonen.

Nyheterna får komma när jag blir riktigt skrivsugen och tiden finns.

Ha en trevlig sommar och semester!

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post100

Vacation

AllmäntSkapad av Hanna sön, juni 29, 2008 21:43:38

Semester...s e m e s t e r...SEMESTER!!!!!!

Nu är planteringen ett minne blott och min kära lilla tjocka hälsena har börjat bli lite längre och den sönderslitna vadmuskeln lite starkare. Jag snubblade inte runt på hygget så mycket som jag trodde jag skulle göra trots att vänsterfoten inte bär mig alla gånger.

Bondbrännan blev rätt så lokaliserad till ansiktet på grund av det kyliga vädret. Men bara att vara ute hela dagar tar förvånansvärt mycket på huden. Det var inte bara solen utan även myggen som lyste med sin frånvaro. Lika glad var vi för det.

Valkarna i händerna däremot har nog kommit för att stanna ett tag. Den här årstiden brukar man inte få speciellt attraktiva händer av allt arbete på gården med trädgård, målning och diverse byggnationer. Men utseendet är ju inte allt. Starka nypor är också bra att ha och det får man inte av någon manikyr.

Nu är det bara att förvalta nöjeskontots utökning på bästa sätt. Jag har försökt mig på att köpa en kajak. När jag äntligen hittade en modell jag gillade till rätt pris visade det sig att det var lättare sagt än gjort att få upp den från Stockholm. Vet du någon som kommer att köra bil (och har takräcke) uppöver i sommar så slå mig en pling är du snäll.

Sedan gick det åt skogen i år igen med min rapphönsbeställning. Äggen visade sig inte vara befruktade. Skitans, säger jag bara! Nu har jag försökt med lite andra kontakter, så vi får se vad det ger. Jag får väl nöja mig med en investering i långbensbyxorna. En extra tur med snurran in till popcornparadisets fjäderland är ju inte heller helt fel även om det ligger en bit bort i tiden.

Att minska nöjeskontot brukar inte vara något större problem. Jag tänkte starta redan i mitten på veckan med en resa till stan. Oj! Vad jag längtar till stan och allt vad den har att erbjuda. Det är verkligen olikt mig som brukar bli less efter två timmar. Antagligen är det vårens sjukskrivning och fjällresor som ligger bakom.

Jag trivs bra hemma om jag får variera det titt som tätt med att åka bort, göra det ena med det fjärde och träffa folk. Hur ska man annars kunna säga ”borta bra men hemma bäst”? Hemmet är min centralstation, min knytpunkt som jag utgår från och återvänder till vid mina utflykter. Det är där jag finner kraft, ro och stöd.

Jag trivs även bra för mig själv utan en massa folk runt mig stup i kvarten. Det tror jag många i dagens samhälle kanske behöver lära sig. Skulle du klara dig en vecka med bara dig själv och dina tankar som sällskap? Jag tror att det är bra för att rannsaka sig själv och ta reda på vad man vill här i livet utan en massa influenser av andra. Däremot tror jag inte på ett liv i ensamhet. Människan är i naturen social. Varifrån skulle vi annars få nya tankar och idéer, nya synsätt och beteenden? Vi behöver en livskamrat, en familj, vänner, bekanta, arbetskamrater osv. En plats där vi får vara en del i ett sammanhang, fylla en funktion och vara behövd. MEN vi behöver även en egen vilja så vi har möjlighet att ta egna beslut och kan stå för våra egna handlingar. För det vi gör, säger och står för kan vi inte lasta över på någon annan. Det är mitt och ditt ansvar. Vår karaktär tror jag vi hittar i ensamheten.

Oj, det där blev djupt…

Åter till nuläget…

Nu har jag varit hemma för mycket och träffat för lite folk. Därför längtar jag till stan. Min kära make ska åka upp till fjälls på kalvmärkning. Mitt svar var ”nej tack” när han frågade om jag inte skulle hänga med.

Åhhhh Torres, vilken kille!!! Han är grym! Sprang bara ifrån försvararen, 1-0 till Spanien.

Om ni undrar så ser jag på finalen i fotbolls-EM mellan Tyskland och Spanien samtidigt som jag skriver. Man är väl ändå kvinna och kan göra flera saker samtidigt smiley

Jag ska bli riktigt less på shopping, affärer, fik, folk, frissa, bio, bilar, restaurang och dålig luft i dagarna tre. Efter detta kommer jag att ha en enorm hemlängtan och klara mig från allt som börjar med s och slutar med –tan under lång tid framåt.

Jag ska inhandla lite grejer till huset, förnya delar av min garderob, äta god mat, ta morgonpromenader med hunden (kan ju inte lämna Gira hemma om vi ska klara eftersöksprovet som vi hårdtränar inför), äta mjukglass, titta på folk genom fönstret på ett fik och sist men inte minst se den omtalade filmen ”Sex end the city”. Jag har inte sett ett enda avsnitt från serien, men senaste tidens ständiga surr och skriverier har gjort att jag bestämt mig för att se den just för att kunna ha en åsikt och delta i debatten. Min respektive däremot är helt säker på att mitt intresse inte varit lika stort om titeln varit en annan. Nähä!

Så ni mina vänner som håller till kring Umeåtrakten och är sugen att hänga på något som tex en bio, restaurang eller en fika på stan så slå mig en pling vetja, så dejtar vi. Handla gör jag helst och bäst själv.

See you!

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post99

Pluttisar

AllmäntSkapad av Hanna sön, juni 29, 2008 14:50:39

Visst är de söta?!

Blog Image

Det blev bara två stycken tack och lov!

Under det kalla vädret som varit har man inte sett till dem så mycket. De har legat inbäddade i kaninull och halm. Jag har aldrig sett att mamma kanin diat, men tydligen har hon det eftersom de nu vuxit till dubbel storlek.

Idag var första gången jag såg deras ögon.

Är det någon som vet hur länge kaninungar diar? Gissningsvis måste jag skaffa något foder till dem så småningom.

Blog Image

Självklart måste man provhålla i de små liven. Ungen på bilden uppskattade mig så pass att denne pinkade ner hela min hand, min tröja och mina byxor. Tacksamt!

En person har hjälp mig med namn på småkaninerna som jag hoppas ska glädja ett och annat barn här i sommar. Förslaget är Bill och Bull och plus -an om det är honor. Det blir i så fall Billan och Bullan.

Någon som vet hur man bestämmer kön på kaniner? När är de könsmogna?

Ja tänk att man skulle hamna i sånt här stök och bök. Jag som tidigare inte ens gillat kaniner. Nu måste jag erkänna att de är lite småsöta ändå.

Turturparet till rappisar har inte kuckilurat inne i hundburen. Ibland blir jag lite fundersam om jag inte råkade ta fel tupp. Då är det inte konstigt om äggen uteblir eftersom de i rapphönsens värld är hönorna som väljer partner.

Den ensamma rapphönstuppen som bor bland fasanerna trudeluttar efter kompisar varje dag. Kanske för att han känner sig ensam. Kanske även för att jag norpat hans höna och tvingat ihop henne med tupprivalen. Vem skulle inte protestera då?

Ja, de får ytterligare några dagar på sig. Har det inte hänt nåt så byter jag tupp.

  • Kommentarer(0)http://blogg.hannaholmberg.se/#post98

Griseknoen

AllmäntSkapad av Hanna tis, juni 17, 2008 22:10:24

Eller vad sägs om denna lilla krabat?

Blog Image

Ser ni vad det är?

Jag trodde och hoppades att hannapannas kaninfarm inte skulle bli verklighet, men ack. Visst, mina kaniner är fruktsamma i allra högsta grad.

Krabaten på bilden är död. Den låg utstött och var alldeles kall.

Blog Image

Jag var lite lur på vad som var på gång eftersom honan bäddat med hö i ett hörn i buren. Idag när jag tittade till dem så såg jag en hel stor dunboll av kaninhår på höbädden. I dunbollen fanns minst två krälande smågrisar. Det var varmt där inne så jag skyndade mig att fluffa tillbaka luddet. Hoppas att det bra är två.

Är det någon som vet hur man tar hand om nyfödda kaninungar? Jag har ingen aning!? Jag hoppas att mamma kanin själv kan ta hand om de små liven.

Tänk så det kan bli...

Det har visat sig att en av mina rapphöns är en höna. Jag trodde att jag bara hade tuppar men jag har fått rapphönsägg i voljären. Då begriper man ju att någon av de där skrikande fjäderbollarna är en hon.

Tidigare i veckan såg jag att hönan ruvade. Med lite tur får jag kycklingar.

En kväll, efter det hade regnat, var alla äggen borta. Jag har ingen aning om var de tagit vägen. Min tanke var att hon antingen grävt över dem eller flyttat dem. Men jag har letat, de finns inte.

Kan en råtta bära iväg äggen, eller äter de t o m upp skalet? Eller är det hermelinen? Men har den tagit sig in borde den väl äta upp hönorna istället. Varför är bara rapphönsäggen borta? Fasanäggen finns ju i drivor. Nä jag förstår inte.

Imorgon ska jag plocka ut turturparet och låta dem bo en period i hundarnas transportbur. Där kan de mysa i lugn och ro utan att någon snor deras ägg.

Men det skulle inte förvåna mig att där man vill ha knoddas lyser de med sin frånvaro och där man absolut inte vill ha yngel där ploppar de ut utan minsta besmi.

Men lite småroligt är det allt...

Blog Image

  • Kommentarer(1)http://blogg.hannaholmberg.se/#post97
« FöregåendeNästa »